Android KitKat'ın Kullanım Oranı Yüzde 10'un Altında

Android'in son sürümü Kitkat'ın kullanım oranı yavaşça artmaya devam ederek toplam Android cihazların yüzde 8.5'inde bulunuyor.

Barış YANIK -

Android'in en son sürümü olan KitKat'ın çıkmasının ardından 6 aylık bir süre geride kalmasına rağmen kullanım oranı yavaş bir şekilde artmaya devam ediyor. 2013 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen işletim sisteminin son sürümü Google'ın açıkladığı verilere göre şuan Android cihazların yüzde 8.5'inde kullanılıyor.

Nisan ayının son haftasında toplanan verilere göre belirlenen kullanım oranı, 6 aylık süreye göre değerlendirildiğinde gerçekten çok düşük diyebiliriz. Android 2.2 ve üzeri kullanan tüm cihazlar baz alınarak toplanan veriler, Google'ın belirttiğine göre tüm Android cihazların yüzde 99'unu oluşturuyor. Android KitKat'ın kullanım oranının düşük olmasına rağmen, Ocak ayındaki yüzde 1.4'lük kullanım oranına göre bir artış söz konusu ve bu rakam gittikçe artmaya devam ediyor.

Kaynak: Google

Google'ın geliştirici sayfasından alınan tabloda net olarak görülüyorki, 2012 yılında çıkış yapan Android Jelly Bean'in yaklaşık yüzde 61 kullanım oranı bulunuyor. Diğer yandan çıkışından itibaren 3 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Gingerbread'in kullanım oranı da yaklaşık yüzde 15 civarlarında.

iOS ile karşılaştırma yapmak doğru olmasa da, geçtiğimiz Eylül ayında çıkartılan iOS 7'nin şuanki kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde. Fakat Android'in yeni çıkartılan sürümleri yalnızca Nexus cihazlar üzerinde direk olarak kullanılabilmekte ve diğer tüm Android cihazlar kullanabilmek için üreticileri tarafından işletim sisteminin optimize edilmesini beklemektedir. Bu nedenle Android KitKat'ın kullanım oranını direkt olarak iOS 7 kullanım oranı ile karşılaştırmak yanlış olacaktır.

Yukarıdaki tabloya yüzde 1'in altında kullanıma sahip olan işletim sistemi sürümlerini dahil etmeyen Google, tıpkı Apple gibi yen iişletim sistemi KitKat için gerekli güncellemeleri yapmaya devam ediyor. Bakalım önümüzdeki süreçte Android KitKat'ın kullanım oranı ne ölçüde artacak.

Android KitKat ile ilgili görüşlerinizi yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Instagram'da Takipçi Sayısı Artırma Yolları

Benzer İçerikler

YORUMLAR