Android M Duyuruldu: İşte Gelen Yenilikler

Android M duyuruldu. İşte Android M ile gelen 6 büyük yenilik.

Erkan Calp -

Google, şu sıralar San Francisco’da gerçekleştirdiği I/O Etkinliği’nde Android işletim sisteminin sonraki sürümü olacak Android M hakkında merak edilenleri açıkladı. Android Lollipop ile arayüz ve tasarım değişikliğine giden Google, yeni Android sürümünde daha çok yazılımın stabilite ve kullanılabilirliğini iyileştirmeyle ilgilenecek. İşte Android M ile gelen 6 önemli iyileştirme.

Dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemi unvanına sahip Android’in son sürümü Android M, I/O 2015 Etkinliği'nde resmi olarak duyuruldu. İsmi merak konusu olarak bırakılan yeni Android sürümü ilk olarak geliştiricilere açılacak ve Nexus 5, 6, 9 ve Nexus Player cihazlarında deneyimlenebilecek. Peki Android M ile hayatımıza ne gibi yenilikler gelecek? İşte Android M’nin tanıtımında dikkat çeken 6 büyük yenilik:

Resmi ismini bilmediğimiz Android M ile gelecek önemli yenilikler bu şekilde sıralandı. Tekrar etmekte fayda var; Android M’nin önizleme sürümü ilk olarak Nexus cihazlara yüklenebilecek, tamamlanmış (final) sürümü bu yılın sonunda çıkacak.

Benzer İçerikler

YORUMLAR