Android oyunlar Windows’a geliyor: İlk testler başladı

Google şirketi, Google Play Games’de yer alan oyunların Windows bilgisayarlarda da kullanılması için üç ülkede beta testlerine başladı.

Android oyunlar Windows’a geliyor: İlk testler başladı

Teknoloji devi Google, yeni duyurduğu PC için Google Play Games hizmetini beta olarak üç ülkede test ediyor. Geçtiğimiz ay ilk olarak The Game Awards sırasında duyurulan yeni sistem; mobil, tablet ve ChromeOS gibi platformlarda kullanılmasının yanında Windows PC’lerde oyunların oynanmasına da imkan tanıyor. 

Şirket, yeni sistem desteğinin hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarları kapsayacağını duyurdu. Böylece Google Play Games’den indirilerek mobilde oynanan oyunlar bilgisayarda da kullanılabilecek. Mobilde yarım bıraktığınız oyuna PC üzerinden devam edebileceksiniz.

PC Beta Sürümü 25’ten Fazla Oyun İçerecek

Google, 2022 yılının başlarında gelmesi beklenen PC uygulamasına erişim sağlayacak ilk pazarları önceden duyurmuştu ancak kesin bir tarih verilmemişti. 

Android oyunlar Windows’a geliyor: İlk testler başladı

Hangi Oyunlar Oynanabiliyor?

  • Mobile Legends: Bang Bang
  • Summoners War
  • State of Survival: The Joker Collaboration
  • Three Kingdoms Tactic 

Google, beta testçilerinin toplamda 25‘ten fazla oyuna erişebileceğini açıkladı. Yeni PC uygulaması, kullanıcıların kataloğa göz atmalarına, ardından oyunları indirip büyük bir ekranda deneyimlemelerine ve son olarak fare ve klavye girişinden yararlanmalarına olanak tanıyacak.

Google Play Games, PC Sürümü Senkronizasyon Sunacak

Google, oyunlardaki ilerlemelerin cihazlar ile senkronize bir şekilde ilerleyeceğini belirtti. PC uygulamasının lansmanı, Microsoft‘un Android uygulamalarını Windows 11‘e getirmek için yaptığı son hamleye takiben, Amazon ve Amazon Appstore ile bir ortaklık da içeriyor.

Google Play uygulaması bilgisayarlar için Microsoft ile birlikte oluşturulmadı. Oyuncuların, yapımları deneyimlemek için bilgisayarına uygulamayı indirmesi gerekiyor.

Google Play Uygulamaları Bilgisayara Nasıl İndirilir?
NASIL YAPILIR

Google Play Uygulamaları Bilgisayara Nasıl İndirilir?

Google Play uygulamalarını bilgisayara indirme işlemini yapabilmenize imkân tanıyan çeşitli hizmetler bulunuyor. Bu hizmetler sayesinde Android işletim sistemine sahip olan mobil uygulamaları PC üzerinden kullanabilirsiniz.

YORUMLAR