Android Ekibinden Dev Bir İsim Ayrıldı!

Google tarafından geliştirilen Android'in önemli isimlerinden olan Andy Rubin, başka bir iş kuracağı iddialarıyla işten ayrıldı.

Android Ekibinden Dev Bir İsim Ayrıldı!

Android, Google tarafından geliştirilen Linux kod tabanlı ve açık kaynak kodlu mobil bir işletim sistemi. Milyonlarca telefon tarafından kullanılan bu mobil işletim sisteminin şu anda 5.0 Lollipop sürümü geliştiriliyor. Bu geliştirme devam ederken şirketten dev bir ismin ayrılması haber gündeminde büyük yer buldu.

İlk olarak 23 Eylül 2008 tarihinde dağıtımına başlanan Android mobil işletim sistemi Google yönetiminde kuruldu. Andy Rubin, Rich Miner ve Nick Sears gibi büyük isimlerin ortaklığında geliştirilen ve halen de geliştirilmeye devam edilen Android, dünya çapında büyük bir pazar payına sahip. Apple'ın başarılı işletim sistemi olan iOS ile başa baş yarışları devam ederken şirkette şok bir arılık yaşandı.

Google'ın altyapısında geliştirilmeye başlanan Android'in ilk günlerinden beridir yönetiminde olan Andy Rubin ismi artık Google'ın çalışanı olmadığını açıkladı. Google'dan ayrılan Andy Rubin doğal olarak Android geliştirilmesinde artık hiç bir söz hakkına sahip olamayacak. Android bölümünde oldukça önemli bir pozisyonda çalışan Rubin'in kendi şirketini kurmak için ayrıldığı söylentiler arasında. Google, Rubin'in ayrılmasından sonra yerine gelecek kişiyi bulmakta fazla zorlanmadı. Artık Android'in önemli pozisyonlarında James Kuffner görevlendirilecek.

Bu ayrılıktan sonra bakalım Google ve Android'te neler değişecek.

Angry Birds Transformers Android'e de Geldi

Android Amerika'da da Gittikçe Büyürken Avrupa Pazarını Domine Ediyor 

YORUMLAR