Android Uygulama Geliştiricilerine BlackBerry 10 Daveti

BlackBerry 10'u çıkarmasına çok az süre kalan RIM, tüm Android geliştiricilerini BlackBerry uygulamaları geliştirmeleri için davet ediyor.

Android Uygulama Geliştiricilerine BlackBerry 10 Daveti

BlackBerry 10 Ocak 2013’ün sonunda piyasaya sürülecek ve herkes cihazın üreticisi RIM’e gözlerini dikmiş durumda. Bir dönemler çok büyük popülarite yakalayan BlackBerry’nin yeniden eski konumunu alıp alamayacağı merak ediliyor ve bu seferki cihazında tamamen dokunmatik bir ekrana yönelen RIM elbette uygulamaların mobil dünyada ne kadar büyük bir önem arzettiğini unutmamış.

Şirketin dönem dönem düzenlediği “port-a-thons” etkinliklerinde diğer platformlardaki uygulama geliştiricileri BlackBerry 10 için davet ediliyorlar ve geliştirdikleri uygulamalar karşılığında çeşitli ödüller kazanıyorlar.

Yeni cihaz için düzenlenen etkinlik uygulama geliştiriciler için cihaz çıkmadan önce son fırsat olarak görülüyor. Resmi olarak Android uygulaması üretenlere seslenen RIM şirketi, onaylanan uygulamaları geliştirenlerin 100 dolar kazanacaklarını, 5 uygulamadan fazlasını geliştirenlerin ise 250 adet özel BlackBerry 10’dan birini kazanma şansı elde edeceklerini açıkladı.

Uygulama adedinde sıkıntı yaşayan BlackBerry serisinin bu etkinliklerle birlikte bu açığını kapatarak Android ve iOS’a yetişip yetişemeyeceğini göreceğiz.

YORUMLAR