Android Uygulamaları Artık Windows Phonelar'da da Çalışacak

Android uygulamaların Windows Phone'larda çalışabilmesini sağlayan bir uygulama geliştirildi.

Android Uygulamaları Artık Windows Phonelar'da da Çalışacak

Windows 10’un iOS ve Android uygulamaları da çalıştırabileceğini daha önce de yazmıştık. Windows Phone'larda da Android uygulamaların çalışmasını sağlayan bir yöntem daha geliştirildi.

Android Lollipop Artık Windows 10 Üzerinde de Çalışacak haberimizi hatırlarsınız. Haberde Windows sürümlerinin bilgisayarlara hızla yüklenebilmesini sağlayan UEFI ön yükleme sisteminin yenilendiğinden bahsetmiş ve yeni UEFI sisteminin Windows 10 ile beraber Android Lollipop 5.0 ve 5.1 sürümlerinin de mobil cihazlar, PC ve dizüstü bilgisayarlarda çalışabileceğini anlatmıştık.

Öte yandan, Çinli teknisyen ve uygulama geliştiricilerinin bulduğu bir “aşırtma kod” ile Windows Phone sistemlerin Microsoft’un güncellemesini beklemeden Android işletim sistemini alternatif olarak çalıştırabileceği de açıklandı. Bu yöntemle Windows 10 işletim sistemine yükselmesi beklenen tüm Windows Phone cihazlar, bir güncelleme almadan da artık Android ile de çalışabiliyorlar.

Microsoft Nokia serisine ait olan: Lumia 920, Lumia 925, Lumia 929, Lumia 830, Lumia 930, Lumia 1520,  Lumia 635 (1GB RAM), Lumia 730, Lumia 820, Lumia 435ve Lumia 928 Windows Phone’lar bu yöntemle Android ile de çalışabilecekler.

Bu kod parçacığı Windows Phone’larda çalışarak Android uygulamaların yüklenmesini sağlıyor ancak Google Play Hizmetleri uygulamasına ihtiyaç duyan uygulamalarda sıkıntı çıkarabiliyor.

Windows 10 Android Uygulamalarını Desteleyecek Mi?

Android Telefonlarda Windows 10 Çalıştırabilecek Bir ROM Geliştirildi

YORUMLAR