Android Yükselirken iOS Düşüşte

Apple'ın iOS işletim sistemi dün dünyada gerilerken Google'ın Android'i giderek daha fazla kullanım oranına sahip oluyor.

Android Yükselirken iOS Düşüşte

Google’ın Android’i ve Apple’ın iOS mobil işletim sistemleri arasında süregelen ezeli rekabette denge şimdiye dek iOS yönünde olmuştu ve Android 4.0 ve üzeri versiyonlarına ulaşana kadar iOS’a karşı ciddi bir karşılık verememişti. Özellikle Asya’nın zengin ülkelerinde gerçekleştirilen araştırmalarda (Singapur, Hong Kong, Güney Kore gibi) iPhone’un %70’den daha yukarı olan popülerliği 2012’ye kadar varlığını korumuştu.

Ancak bu üç ülke Asya’da trendleri belirleyen ülkeler olarak literatürde yer alıyorlar ve 2013’e girdiğimiz şu günlerde hepsinde de iOS kullanımında düşüş giderek hızlanıyor. Şimdilerde %50 kullanım oranına sahip olan iOS’un %30’lara kadar inmesi ve Android’in %60’lı kullanım oranlarına yükselmesi bekleniyor.

Bu durum dünyada da kendisini gösteriyor ve hem Samsung’un Galaxy serisi hem de Google’ın Nexus serisinin başarılı çizgisi tüm dünyada Android’e karşı ön yargıları yıkmış durumda. 2013’te piyasaya sürülmesi beklenen Android cihazların da bu çizgiyi devam ettirerek Apple’ı daha da köşeye sıkıştırması bekleniyor.

Logitech G710+ Mekanik Oyuncu Klavyesi incelememizi kaçırmayın

YORUMLAR