Android'i Hackleyebilene 200.000 Dolar Ödül Var!

Google, Android işletim sistemini hackleyebilene 200.000 dolar ödül vermeye hazırlanıyor.

Android'i Hackleyebilene 200.000 Dolar Ödül Var!

Google'ın katılım için herhangi bir şart aramadığı hack yarışması altı ay boyunca sürecek. Yarışmaya katılanlar, bu süre boyunca Android üzerinde açık arayacaklar ve süre sonunda buldukları açıklara göre değerlendirilecek, birinci olurlarsa da 200.000 dolarlık ödülün sahibi olacaklar.

Herkesin katılabileceği Project Zero Prize isimli bu yarışmanın en dikkat çekici tarafı, kuşkusuz ödülü. Yarışmanın sonunda birinci olan 200.000 dolar, ikinci olan 100.000 dolar ve üçüncü olan 50.000 dolarlık ödülün sahibi olacak. Aslında Google şu anda Vulnerabilities Rewards Program (VRP) isimli bir başka programı daha yürütmeye devam ediyor. Bu program kapsamında Google ürünlerinde açık bulanlar ve bunları raporlayanlar ödül kazanıyorlar. Project Zero Prize bu programla paralel olarak yürüyecek. İsteyenler hazırladıkları raporları VRP'ye ya da Project Zero Prize'a gönderebilecekler. Yani Android üzerinde açık bulan, her türlü ödüllendirilecek.

Yarışmanın sonunda ise katılımcılar bir tür RCE yarışmasına dahil olacaklar. Yani bir cihaza uzaktan kod göndermeye çalışacaklar. Sadece katılımcıların bildiği ve Android işletim sistemi ile çalışan bir telefonun sadece GSM numarası ve e-mail adresi bilinerek, telefona ulaşılmaya çalışılacak. Oldukça ilgi çekici görünen yarışmaya, katılımcılar istedikleri kadar katılabilecek ve gönderimde bulunabilecekler. 

Android Hummer Virüsü Türkiye'yi Tehdit Ediyor!

Yeni Bir Android Virüsü Telefonunuza Gizemli Aramalar Yönlendiriyor

Android Cihazları Yeni Bir Virüs Tehdit Ediyor: Triada


YORUMLAR