Android'li Nokia P1'in Görselleri Sızdırıldı

Bir zamanların efsane telefon üreticisi Nokia'nın olduğu iddia edilen bir telefon internete sızdırıldı.

Android'li Nokia P1'in Görselleri Sızdırıldı

Android camiasına gelmesi dört gözle beklenen efsane telefon üreticisi Nokia'nın yeni telefonu olduğu iddia edilen bir telefonun görselleri internete sızdırıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Microsoft ile yapmış olduğu anlaşma gereğince sadece Windows Phone'ları üreten ve bu nedenle Android dünyasından bir hayli uzak kalan Nokia'nın artık Android işletim sistemine sahip bir telefon çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Microsoft ile olan anlaşması bittikten sonra bir süre daha sessiz kalan ve geçtiğimiz aylarda da gizemli bir videoyu YouTube kanalında yayınlayan Nokia, artık akıllı telefon pazarına tek başına gireceğinin sinyallerini de vermişti. 

Phonearena'nın ortaya attığı bir iddiaya göre Nokia'nın ilk Android cihazı Foxconn'un ortakları Infocus ve Sharp mühendisleri tarafından dizayn edildi ve görseller şu an internette dolaşıyor. Phonearena'nın yaptığı haberde görsellerdeki telefonun Nokia markası adı altında piyasaya sürülecek ilk Android cihaz olduğu iddia edilirken, telefonun teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Sadece tasarımı, rengi ve işletim sistemi belli olan telefonun sahte olabilme ihtimalleri de bulunuyor. Ayrıca telefonun Nokia P1 adıyla piyasaya sürüleceği de söyleniyor.

Öte yandan, Microsoft'un anlaşmasında yer alan 2016'nın üçüncü çeyreğine kadar akıllı telefon çıkarmama maddesi de artık geçerliliğini korumuyor. Bu nedenle Nokia'nın haberlerini önümüzeki günlerde daha sık duyabiliriz.

Nokia Akıllı Telefon Yapsaydı Muhtemelen Piyasada Olabilecek 6 Telefon

Galaxy Note 7 AnTuTu Testlerinde Ortaya Çıktı


YORUMLAR