Android'li Nokia X'in (Normandy) Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Nokia’nın Android tabanlı ilk akıllı telefonunun teknik özellikleri internete sızdırıldı.

Android'li Nokia X'in (Normandy) Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Nokia’nın Android tabanlı ilk akıllı telefonunun teknik detayları internete sızdırıldı. Nokia X (Normandy) kod adını taşıyan telefon, alt segmente hitap ediyor.

Finlandiyalı şirketin Android işletim sistemini taşıyan ilk akıllı telefonu Nokia X diğer adıyla Normandy, düşük seviye bir akıllı telefon olacak. @evleaks tarafından paylaşılan veriler ışığında Nokia X, 4 inç WVGA çözünürlükte ekrana sahip olacak. 1GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon işlemci ve 512MB RAM ile güçlendirilen telefonun 4GB dahili depolama alanı microSD kart desteğiyle artırabilecek. Gücünü 1500mAH’lik bataryadan alacağı belirtilen telefonda 5 megapiksel kamera yer alacağı belirtiliyor.

Çift SIM kart kullanımına da imkan veren Nokia X, Nokia’nın kendi uygulama mağazası Nokia Store önyüklü gelecek. Kullanıcılar uygulamaları yüklemek için Nokia Store’u veya Amazon, Appstore gibi üçüncü parti uygulama mağazalarını kullanacak. Google Play mağazasına erişilemeyecek.

Android’in en yeni sürümü 4.4 KitKat üzerinden çalışacağı belirtilen Nokia X, gelişmekte olan pazarlarda 6 farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Şirketin Android’li ilk akıllı telefonunu 24 – 27 Şubat arasında Barcelona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor.

BLU Vivo 4.8 HD, Süper İnce Gövdesiyle Büyülüyor

YORUMLAR