Apple Artık Dünyadaki En Değerli Şirket Değil

Her ne kadar kar rekoru kırmış olsa da Apple'ın hisse senedi değerleri düştü ve şirket artık dünyanın ikinci en değerli şirketi durumuna geriledi.

Apple Artık Dünyadaki En Değerli Şirket Değil

Apple’ın hafta içerisindeki hisse senedi değerlerindeki keskin düşüşün ardından 414 milyar dolarlık şirket değeri ile 417 milyar dolar değere sahip Exxon’un gerisine düştüğü açıklandı. Çok uzun zamandır en değerli halka açık şirket olarak yerini koruyan Apple’ın değerindeki bu gerilemenin şirketin geleceğine dair pek çok dedikoduyu da ortaya çıkarması bekleniyor.

Şirket CEO’su Tim Cook durumun farkında olduklarını ve amaçlarının en değerli şirket olmak değil kullanıcılar için en iyi cihazları üretmek olduğunu açıkladı. “Hayatlarımızı zenginleştirecek ürünleri yapmaya odaklanmış durumdayız.” diyerek şirket perspektifine değinen Cook’un gelecek günlerde bu duruma karşı bir önlem almaya çalışıp çalışmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Her ne kadar şirket dünyada ikinci konumuna gelmiş olsa da tarihteki bir çeyrekte en yüksek kar rekorunu kırdı ve buna rağmen yatırımcıların memnun olmamasına Harward Business Review yayınının yazarlarından Dan Pallotta şu açıklamayı getirdi: “Apple için kısa dönemli beklentiler o kadar yüksek ki insanlar halüsinasyon görmeye başladılar ve büyük resmi görmeyi unutuyorlar”. Pallotta’nın değindiği kişilerin Wall Street’in deneyimli isimleri olduğu düşünülüyor.

AMD Catalyst 13.1 ekran kartı sürücüleri güncellendi

YORUMLAR