Apple Bul Uygulaması, 3. Taraf Cihazları da Desteklemeye Başlıyor

Apple Bul uygulaması, üçüncü taraf cihazları da bulabileceğiniz bir hale geliyor. Uygulamanın yeni desteği, akıllı ürünleri bulmanızı inanılmaz kolaylaştırıyor.

Apple Bul uygulaması, üçüncü taraf şirketlere de açıldı. Apple'ın takip etme özelliğini destekleyen ilk cihazlar başlangıçta VanMoof'un en yeni S3 ve X3 e-bisikletleri ve Belkin'in yeni kablosuz kulaklıkları Sonudform Freedom'u içerirken liste şimdi daha da genişletiliyor.

Şirketin bul özelliği ile ilgili yaptığı açıklama, akıllı ürün geliştiren herhangi bir şirketin Mad efor iPhone (MFi) programına bağlı kalma koşuluna uyduğu sürece Aple'ın özelliği ile uyumlu ürünler sunabileceği anlamına geliyor.

Apple'ın özelliğine bağlı olan üçüncü taraf ürünlerde Apple Bul ile çalıştığını gösteren bir rozete sahiptir. Apple'ın özelliğini kullanan kişiler söz konusu eşyaları ilgili bölümden yeni eşya olarak ekleyebilir ve onları adım adım takip etmeye başlayabilir.

Bul uygulaması, Apple'ın ürettiği iPhone, iPad ve Mac'lerden birine sahip kullanıcılar tarafından kullanılabilen bir uygulamadır. Uygulama, kullanıcıların kendisine ait bir akıllı ürünü harita üzerinden takip etmelerine ve hatta onlar yanında olmasa dahi ses çalma, mesaj gönderme veya içerisindekileri tamamen silme gibi işlemleri uzaktan yerine getirmesine olanak sağlar.

Apple'ın UWB teknolojisine sahip olduğu söylenen AirTags isimli bir takip cihazı üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Apple geçen yılki WWDC'de (Apple Worldwide Developers Conference) bul uygulamasını üçüncü taraf şirketleri de içerecek şekilde büyütme planlarını duyurarak kullanıcıları meraklandırmıştı ve duyuruda verdiği sözü de tuttu.

Gelecekte başka hangi ürünlerin bulma özelliğini destekleyeceği henüz belli değil ancak Apple'ın şu an desteklediği ürünlerin (bisiklet, kulaklık vb.) çeşitliliği oldukça umut verici görünüyor. Şirketin önümüzdeki aylarda yapacağı açıklamada çok daha fazlası ortaya çıkabilir.

Apple Bul Uygulaması Ne İşe Yarar?

  • Apple'ın takip uygulaması, Apple aygıtlarınızı ve üçüncü taraf ürünlerinizi anında bulmanıza yardımcı olur.
  • Cihazların yönetimini kolaylaştırır.
  • Apple cihazlarınız kaybolduğunda veya çalındığında onları bulmanızı sağlar.
  • Cihazınızın pili çok az kaldığında en son bulunduğu konumu işaretleyerek cihaz sahibine bilgi gönderir. Bu, cihaz sahibinin onun nerede olduğunu öğrenmesine katkıda bulunur.
  • Cihazınızı evinizde bir yerde kaybettiğinizde onu bulmanızı kolaylaştıracak bir ses çıkarabilir. Bu ses, odanın her yerinden hatta dışından da duyulacak bir şekilde çıktığı için onu yakınlarınızdayken bulamamanız olanaksızdır.

Apple WWDC 2021 Tarihini Açıkladı: Neler Tanıtılacak?
TEKNOLOJİ

Apple WWDC 2021 Tarihini Açıkladı: Neler Tanıtılacak?

Apple WWDC 2021 tarihi belli oldu. Worldwide Developers Conference (WWDC) olarak bilinen etkinlikte başta Apple yazılımları olmak üzere yeni nesil ürünlerin gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR