Apple Çalışanı Gibi Giyinip 16,000 Dolarlık Ürün Çaldı

Apple'ın SoHo dükkanında ilginç bir soygun vakası yaşandı.

Apple Çalışanı Gibi Giyinip 16,000 Dolarlık Ürün Çaldı

Apple'ın resmi dükkanları, hırsızların korkulu rüyalarıdır. Yüksek güvenlik önlemleriyle çevrili bu dükkanlardan hırsızlık yapmak bir hayli zorken, New York'da bir adam bu önlemleri basitçe geçmeyi başardı. 

Gelmiş geçmiş en ilginç hırsızlık vakalarından bir tanesi, 1 Haziran tarihinde New York'ta bulunan Apple'ın SoHo mağazasında gerçekleşti. New York Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıkan bu hırsızlık sonucu 19 iPhone çalındı ve SoHo mağazası 16,000 dolardan fazla zarar uğradı. İşin ilginç tarafı ise yüksek güvenlik önlemleri alınan bu mağazada, hırsızın çok kolay bir yöntem seçmesi. Polis tarafından verilen bilgilere göre olay şöyle gerçekleşmiş:

"Hırsız, mağaza çalışanlarıyla aynı -genellikle mavi ve üzerinde Apple logosu olan- tişörtü giyerek, 1 Haziran 17.30 sularında mağazanın elektronik tamir odasına yürüyerek girmiş. Odadaki çekmecelerden birinde duran 16,130 dolar değerindeki 19 iPhone'u alarak, tişörtünün altına saklamış. Sonrasında ise yürüyerek mağazanın dışına çıkmış." 

Sıkıysa Yakala filmini andıran bir hırsızlık olayına dönüşen bu vaka ise hala New York Polis Departmanı tarafından araştırılıyor. Hırsızın böylesine rahat tavırlar sergilemesi ve kameralarda yüzünün çıkacağını bile bile bu işe girmesi, bunun önlemini aldığını da gösteriyor. 

Apple Bu Sonbaharda Oyunlarda Abonelik Sistemini Açıyor

Apple Sıradaki iPhone'da Kullanmak Üzere 2 Yeni Patent Aldı

Apple ve Samsung Telefonlar AnTuTu Testlerinde Nal Topluyorlar

YORUMLAR