Apple, Yılın İlerleyen Döneminde Daha Ucuz Apple TV'leri Piyasaya Sürecek

Gelen iddialar doğruysa Apple, yılın ilerleyen dönemlerinde Amazon ve Roku'ya rakip olarak daha uygun fiyatlı Apple TV'leri piyasaya sürecek.

Apple, Yılın İlerleyen Döneminde Daha Ucuz Apple TV'leri Piyasaya Sürecek

Daha ucuz bir Apple TV bekliyorsanız daha fazla beklemeniz gerekmeyebilir. Cuma günü TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo bir tweet'inde Apple'ın 2022'nin ikinci yarısında "maliyet yapısını iyileştiren" yeni bir Apple TV modelini piyasaya süreceğini söyledi. Kuo'ya göre Apple rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak istiyor.

Apple şu anda web sitesinde ve perakende mağazalarında üç Apple TV modeli satıyor. İlk olarak Apple TV 4K, 179 dolara 32 GB depolama alanı ve 199 dolara 64 GB depolama alanı ile geliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra bile piyasadaki en güçlü cihazlarından biri olduğunu belirtmek gerek. Bunun dışında Apple, Apple TV HD'yi 32 GB depolama alanıyla 149 dolara satıyor. Sağlam bir donanım olduğunda herkes hem fikir ancak piyasadaki muadillerine kıyasla fiyatı küresel çapta gerçekten pahalı.

Apple, Yılın İlerleyen Döneminde Daha Ucuz Apple TV'leri Piyasaya Sürecek

Apple'ın Rakipleri Daha Uygun Fiyata Daha Kaliteli Cihazlar Sunuyor

Daha bu hafta Roku, Voice Remote Pro'sunu üst düzey Roku Ultra ile birlikte kutuya dâhil edeceğini duyurdu. Roku Ultra, 100 dolara 4K, HDR, Dolby Vision ve Dolby Atmos'u destekliyor. İşte buradaki önemli nokta, Apple'ın 1080p oynatıcısından 50 dolar ve en ucuz 4K modelinden 80 dolar daha ucuz. Eğer Apple'ın ekosistemine körü körüne bağlı değilseniz Apple'ın aksine daha iyi özelliklere daha ucuz muadillerini bulmak mümkün.

Apple TV ne kadar güçlü olursa olsun, pazar payı yıllardır Roku ve Amazon gibi markaların gerisinde kalıyor. Bu nedenle Apple her zaman yaptığı gibi en popüler ürünlerinin daha uygun fiyatlı versiyonlarını pazara sunmak için vaktini bu alana ayırıyor. Örneğin, iPhone SE ilk iPhone'dan neredeyse on yıl sonra piyasaya çıktı ancak Apple, tvOS'u daha fazla eve sokmak istiyorsa fiyatını daha rekabetçi fiyatlı bir cihaz içerecek şekilde genişletmesi gerekiyor.

Kuo gelecek olan daha uygun fiyatlı Apple TV'nin neye benzeyebileceği veya ne kadara mal olacağı hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Tek bildiğimiz 179 dolardan başlayan Apple TV 4K'dan daha ucuz olacağı. Şimdilik elimizde başka bir bilgi yok ancak Apple daha uygun fiyatlı bir Apple TV piyasaya sürecekse Apple TV 4K'nın özelliklerini demode etmeden yapması gerekiyor. Asıl soru, şirketin bu cihazı gerçeğe dönüştürmek için nelerden ödün vermek isteyeceği yönünde. Görünen o ki gelecek dönemde tüm bunların cevaplarına ulaşacağız.

YORUMLAR