Apple Hala Dünyanın En Değerli Şirketi

Apple neredeyse 200 milyar dolara varan piyasa değeri ile hala dünyanın en değerli şirketi ünvanını korumaya devam ediyor.

Apple Hala Dünyanın En Değerli Şirketi

Her sene Millward Brown Optimor tarafından üretilen ve BrandZ olarak adlandırılan liste dünyanın en değerli 100 şirketini yayınlıyor ve geçtiğimiz sene olduğu gibi Apple bu sene de 185 milyar dolarlık piyasa değeri ile 2013'ün en değerli şirketi seçildi.

2012'ye göre şirket değerinde sadece yüzde 1 artış gerçekleştiren Apple yine de onu takip eden rakibi Google'ın önünde seyretmeye devam ediyor. Zira Google'ın piyasa değeri 113.7 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda ve dünyanın en değerli ikinci şirketi. Ancak birinci ile ikinci şirket arasındaki bu büyük fark Google'ın hala çok yol alması gerektiğini gösteriyor.

Tüm zamanların en bilinen şirketlerinden Coca Cola ise 78 milyar dolarlık değeri ile listenin 5. sırasında kendine yer buluyor. İlk 3'te kendine yer bulan IBM ise tahmin edebileceğiniz gibi 3. sırada ve 112.5 milyar dolarlık değeri ile Google'ın çok az gerisinde yer alıyor. En değerli 100 şirketin toplam değeri küresel olarak 2.6 trilyon dolar olarak belirlenmiş ve bu rakam önceki seneye göre yüzde 7'lik bir artış gösteriyor.

Apple'ın 2013'teki hisse fiyatları ve yatırımcı ilişkilerinde sıkıntılar olsa da BrandZ'ın direktörü Peter Walshe, Apple'ın finansal dalgalanmalardan etkilenmediği için en güçlü markalardan birisi olmaya devam ettiğini aktarıyor.

iPhone müşteri memnuniyeti düşüyor

YORUMLAR