Apple Haritalar Kilit Ekranı Tasarımı Değişiyor

iOS 17 hakkında yeni bir sızıntı gerçekleşti. Sızıntıda yer alan bilgiye göre Apple Haritalar kilit ekranı görünümünde önemli değişiklikler yaşanacak.

Apple Haritalar Kilit Ekranı Tasarımı Değişiyor

iPhone 14 Pro'da yer alan Dinamik Ada özelliğini ilk sızdıran kişilerden biri olan Analyst941, iOS 17 güncellemesi hakkında önemli iddialarda bulundu. Duyumcunun aktardığına göre Apple Haritalar, Canlı Aktiviteler özelliğine entegre edilecek.

iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Canlı Aktiviteler özelliğinin kapsamı artıyor. Yeni değişiklikle birlikte Apple Haritalar takip edilirken aynı zamanda bildirimler görünebilecek.

Hem Harita Hem de Bildirimler Takip Edilebilecek

Apple Haritalar, şu an için iPhone'larda kilit ekranında kullanılabilse de tüm ekranı kaplıyor. Kullanıcılar bu tasarımda telefonlarına gelen bildirimleri görüntüleyemiyor.

Yeni tasarımda Apple Haritalar için kilit ekranında müzik uygulamalarına benzer bir şekilde küçük bir bölüm ayrılırken saat ve bildirimler, üst tarafta yer alan ikinci panelde görülebilecek.

Paylaşılan görüntüye göre Apple Haritalar, ekranın üçte ikisini kaplarken bildirim sekmesi ise üçte birini kapsıyor. Ancak harita uygulamasının boyutlarının ayarlanabileceği, dilendiği takdirde Apple Music'in kilit ekranında boyutuna kadar düşürülebileceği belirtiliyor.

Ayrıca kilit ekranında hem harita uygulamasının hem de widgetların da dahil olduğu tüm kilit ekranı özelliklerinin kullanılabileceği belirtiliyor. iOS 17, önümüzdeki ay yapılacak olan WWDC23 etkinliğinde tanıtılacak.

iOS 17 Uygulamaları ve Duvar Kağıtları Belli Oldu
MOBİL

iOS 17 Uygulamaları ve Duvar Kağıtları Belli Oldu

Sıradaki yazılım güncellemesi, milyonlarca iPhone kullanıcısı tarafından merakla bekleniyor. Apple, iOS 17 güncellemesi hakkında sessizliğini korusa da tanıtım tarihi yaklaştıkça içeride gelen bilgilerin sayısı da artıyor.

iOS 16.5 Güncellemesi Yayınlandı: Nasıl İndirilir?
TEKNOLOJİ

iOS 16.5 Güncellemesi Yayınlandı: Nasıl İndirilir?

iOS 16.5 güncellemesi, bugünden itibaren indirilebilir hale geldi. Başta güvenlik güncellemeleri olmak üzere bazı uygulama değişiklikleri ve tasarım farklılıkları kullanıcıları bekliyor olacak.

YORUMLAR