Apple ile Samsung Tamamen Bağlarını Koparıyorlar!

Apple ve Samsung arasındaki karmaşık ilişki son buluyor!

Apple ile Samsung Tamamen Bağlarını Koparıyorlar!

Samsung ve Apple, uzun yıllardır bir şekilde birbiri ile çalışan ancak her zaman aralarında çeşitli davalar ve sıkıntılarla anılan şirketler olarak karşımıza çıkıyorlar. Samsung'un Apple'ın işlemcilerini üretmesi, ancak bu esnada özellikle geçmiş senelerde Apple ürünlerinden oldukça fazla sayıda şey kopyalaması, bu sıkıntıların ve karmaşık ilişkilerin temelinde yer alıyor. Fakat Samsung'un üretim konusunda piyasadaki pek çok şirketten çok daha kaliteli işler üretmesi, Apple'ın ise kendi üretim tesislerinin olmaması bu simbiyotik ilişkiyi devam ettiriyordu.

Ancak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus akıllı telefonlarda yaşanan işlemci sorunları bu birlikteliğe bir son verecek. Zira bu cihazların işlemcilerinin yarısı TSMC, yarısı ise Samsung tarafından üretildi ve aynı kalıplar kullanılmasına rağmen Samsung'un ürettiği A9 işlemcilerde hem ısınma hem de daha fazla pil harcama sorunları mevcut. Bu durum ise kullanıcıların tepkisini çektiği için Apple'ın Samsung'a kızgınlığı büyük.

Dolayısıyla gelen en son bilgiler ve analizlere göre, Apple yeni cihazı iPhone 7'de Samsung'a hiç bir rol vermeyecek ve işlemci üretimini direkt olarak TSMC üzerinden gerçekleştirecek. Bu durum ise her ne kadar üretimin biraz yavaşlamasına neden olsa da daha kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasına neden olacak.

Ayrıca şirketler arasındaki tek sorun bununla da bitmiyor. Geçtiğimiz senelerde, ABD mahkemeleri Samsung'un Apple'a 1.05 milyar dolar ödemesi gerektiği hükmünü vermişti. Ancak Samsung'un devamlı itirazları ve karşılıklı açılan bir sürü dava sonucunda bu para miktarı 548 milyon dolara kadar inebildi. Lakin Samsung bu meblağı ödemek için Apple'a bir şart koşuyor: Mahkeme kararı gelecekte yeniden değişirse bu paranın geri ödenmesi.

Şimdilik Apple bu geri ödeme konusunda hiç geri adım atmadı ve Samsung'un cezasını olması gerektiği kadar ödemesi gerektiğini belirtiyor. 1 milyar kadar zorlayıcı bir rakam olmamasına rağmen 548 milyon doların da hiç hafife alınacak bir meblağ olmadığını belirtelim.

YORUMLAR