Apple İncelik İçin Kavisli Batarya Kullanacak

Apple'ın patentini aldığı kavisli batarya tasarımının daha ince cihazların üretimine imkan tanıyacağı tahmin ediliyor.

Apple İncelik İçin Kavisli Batarya Kullanacak

Apple'ın ürünlerinde estetik kaygılara büyük önem verdiğini teknolojiyi takip eden az çok herkes bilecektir. Özellikle hem işlevsel hem de güzel görünen arayüzler, cihaz tasarımları yapmayı seven ve bunu bir marka stratejisi haline getiren şirketin önündeki engellerden bir tanesi de cihaz kalınlığında belli bir sınırın altına inilememesi.

Batarya gibi oldukça alan kaplayan, kapasitesinin arttırılmasında sıkıntılar yaşanan parçaların kalınlıklarında daha fazla incelmeye gidilememesi Apple gibi şirketlerin başının belası diyebilirim. Ancak tahminen gelecek iPhone modellerinde kullanılmak üzere Apple bir patent kayıt ettirdi ve bu patentin konusu kavisli bir batarya modeli.

Kıvrımlı olan bu bataryaların cihazların tasarımlarına daha rahat bir şekilde uyum sağladığı, böylece inceliğe de imkan tanıyacağına inanan Apple'ın patent kaydı şu şekilde geçiyor: "taşınabilir elektronik cihazlar için kavisli batarya hücreleri", "taşınabilir elektronik cihazlar için dikdörtgen olmayan bataryalar".

iPhone ve iPad'ler için kullanılabilir görünen bu batarya tipinin, bir süredir hakkında dedikodular varolan Apple iWatch akıllı saat için de ideal bir batarya olacağı tahmin ediliyor. Zira cebe konulan telefonların ve çantaya konulan tabletlerin aksine saatler çok daha göz önünde olduğu için daha estetik tasarımların ortaya çıkması gerektiğine inanılıyor.

iOS 6.1.4 güncellemesi yayınlandı

YORUMLAR