Söylenti: Apple, iPhone 15 ve iPhone 16'da Touch ID Sistemini Değiştirecek

Analist Kuo'ya göre Apple'ın Touch ID ile ilgili iPhone 15 ve 16'da yeni planları olacak.

Söylenti: Apple, iPhone 15 ve iPhone 16'da Touch ID Sistemini Değiştirecek

Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, iPhone 14 sonrası ekran üstü Touch ID'li yeni bir iPhone modeli piyasaya sürmeyi düşünmüyor.

Analist Kuo çarşamba günü attığı tweet'te daha önce bahsedilen ekrana gömülü parmak izi algılama teknolojisinin en erken 2023'ten itibaren iPhone'larda kullanılmaya başlanacağını iddia ediyor. Kuo'nun tedarik zinciri bilgileriyle ilgili son anketinin sonuçlarına göre Apple, Touch ID'li yeni bir iPhone çıkarmayacak. Kuo, "iPhone'da maskeli Face ID'nin şu anki hâliyle bile harika bir biyometrik çözüm olduğunu" belirtiyor.

Apple'ın Touch ID Planları

Ekran altına gömülü parmak izi sensörleri üzerinde uzun süredir dedikolar dönüyordu. 2021'e kadar Apple'ın bu özelliği test ettiğine dair söylentiler mevcuttu. Kuo, daha önce Eylül ayında "iPhone 15" in ekran içi parmak izi okuyucuya sahip olacağını düşündüğü bir tweet atmıştı. O zamanlar bu iddialar pek dikkate alınmasa da görünüşe göre Apple uzun yıllardır test ettiği özelliği sonraki iPhone'larda hayata geçirecek.

iPhone 14'ün çıkışından sonra 15 ve 16 için belli bir süre bekleyeceğimiz göz önünde bulundurulduğunda planların değişmesi elbette muhtemel.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR