Apple iPhone 5c'yi Emekliye Ayıracak

Apple'ın ilginç tasarımlarından biri olan iPhone 5c, geçen onca yılın ardından emekliye ayrılacak. İşte detaylar!

Apple iPhone 5c'yi Emekliye Ayıracak

Apple'ın belki de en farklı tasarımlarından biri olna iPhone 5c serisi, ilk tanıtıldığı günlerde özellikle renk seçenekleriyle dikkat çekmişti. 2013 yılında piyasaya sürülen telefon, iPhone 5s kadar başarıya ulaşamadı. Eski telefonlara yönelik emekliye ayırma kararına iPhone 6 ile başlayan Apple, iPhone 5c'yi de emekliye ayıracak.

İlk defa 2020 Ekim'de "vintage ürün" olarak nitelendirilen iPhone 5c için önümüzdeki günlerde tüm teknik destek kesilecek. Apple'ın bu kararı almasının altında artan teknik destek masraflarının yattığı düşünülüyor. Uygun fiyatlı iPhone modeli olarak karşımıza çıkan iPhone 5c, bu şekilde tarihe karışacak.

Apple iPhone 5c'yi Emekliye Ayıracak

Emekliye Ayrılacak Olan Çok Apple Ürünü Var!

Apple'ın geçmişe yönelik temizleme çalışmasının üçüncü nesil iPad mini ile devam etmesi bekleniyor. 2014 yılında piyasaya sürülen tablet, geçirdiği 7 yıllık serüvenin ardından birçok kullanıcının hayatını kolaylaştırmıştı. Apple'ın bu kararlarının arkasındaki bir diğer neden, uygun fiyatlı cihaz politikasının yavaş yavaş yerini iPhone SE gibi modellere bırakması olabilir.

Plastik tasarımıyla dikkat çeken iPhone 5c, özel olarak uygulanan taksit kampanyaları ile herkesin iPhone'a erişmesi için tasarlanmıştı. Fakat düşük satış rakamları nedeniyle Apple bir daha "c" serisinden telefonlar üretmeyi bıraktı. Şu an uygun fiyatlı Apple ürünleri olarak SE modelleri öne çıkıyor.

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı

Apple tarafından üretilen iPhone 14 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere dört farklı modelden oluşan seri neler sunuyor? Bu rehberde söz konusu telefonlara dair merak edilen soruları cevaplayacağız.

YORUMLAR