Apple iPhone 8 ile Birlikte AMOLED Ekranlara Geçiş Yapmayı Planlıyor

Apple 2018 yılında iPhone 8 ile birlikte geçiş yapmayı planladığı AMOLED ekranların üretimi için birden fazla firma ile görüşmelerini sürdürüyor.

Apple iPhone 8 ile Birlikte AMOLED Ekranlara Geçiş Yapmayı Planlıyor

Henüz piyasaya iPhone 7 bile çıkmamışken Apple'dan iPhone 8 için yapılan çalışmaların haberleri geldi. Akıllı telefonlarında LCD ekran kullanmaya devam eden Apple, 2018 ya da 2019 yılında bunu değiştirerek AMOLED ekranlara geçiş yapmayı planlıyor.

2018 civarında piyasaya çıkması beklenen ve muhtemeln ismi iPhone 8 olacak olan Apple'ın akıllı telefonu LCD yerine ilk defa AMOLED ekran ile piyasaya sürülen iPhone olma ünvanını da kazanacak. Fakat Apple AMOLED ekranların üretimi konusunda hangi firma ile anlaşacağına henüz karar vermedi. FocusTaiwan kaynaklı bir habere göre Apple, AMOLED ekranların üretimi için birden fazla firma ile görüşme halinde.

Görüştüğü firmalardan bir tanesi olan AU Optronics Apple için AMOLED ekran üretebilecek teknolojiye sahip fakat işin sıkıntılı kısmı üretim bantlarının yeterli genişliğe sahip olmaması. Huawei için ekran üretimi yapan AU Optronics, eğer Apple ile anlaşırsa üretim bantlarını genişletmek için Apple'dan yatırım alacaktır. Yani Apple ile büyük bir ortaklık içerisine girebilirler.

Gelecekteki iPhone 8 için yapılması düşünülen AMOLED ekranların üretimi için tek seçenek AU Optronics değil elbette. Şu an Appale Watch için OLED ekranların üretimini yapan LG ve AMOLED ekran üretimi yapabilen Samsung firmaları da iPhone 8 için AMOLED ekran üretimi yapabilecek büyük şirketler.

Üretim konusunda herhangi bir pürüz istemeyen Apple'ın AMOLED ekran üretimi için kimle anlaştığı belli olduğunda sizlerle yeniden paylaşacağız.

Sizce Apple bir numaralı rakibi Samsung ile böyle bir işe girer mi? Yoksa LG ya da AU Optronics'i mi tercih eder?

YORUMLAR