Apple, iPhone'ları İnternet Üzerinden Kurtarabilecek

iOS'un platform olarak İşletim Sistemi Kurtarma isimli bir özelliğe sahip olacağı yapılan en güçlü tahminler içerisinde yer alıyor.

Uzun bir süredir macOS kullanıcılarının kullanabildiği "macOS Internet Recovery" özelliğinin bir benzeri, iOS 13.4 ile iPhone kullanıcılarına sunuluyor. iOS'un son beta sürümünde detaylar ortaya çıktı.

iOS'un platform olarak İşletim Sistemi Kurtarma isimli bir özelliğe sahip olacağı yapılan en güçlü tahminler içerisinde yer alıyor. ABD merkezli teknoloji devi Apple, tüketicilerin hizmetine sunduğu macOS isimli işletim sisteminde fazlasıyla pratik bir sistem geri yükleyecek gibi görünüyor.

Çöken iPhone'ların kurtarılması

Gelecek yeni özellik ile kullanıcılar, işletim sistemlerinde sorun yaşadıklarında ya da cihazı sıfırlamak istediklerinde herhangi bir macOS yükleme diskine ihtiyaçları olmuyor.

Apple sunucuları ile alınan dosyalar, sistemin geri yüklenmesine destek veriyor. Görüldüğü kadarıyla Apple, tüketicilerin sesine daha çok kulak verme kararı aldı. Bu özellik iPhone'lar için de geliştirilmeye başlandı. Bunun nedeni ise iOS 13.4'ün son beta sürümünde yer alan kod sistemi. İşletim Sistemi Kurtarma olarak isimlendirilen bir özelliğin yaklaşmakta olduğunu rahatlıkla görülebiliyor.

iPhone akıllı telefonlarda sistem çöktüğü andan itibaren, internet üzerinden müdahale etmek mümkün hale geliyor. Böylece kullanıcılar başka hiçbir donanıma ihtiyaç duymuyor. Sizce bu özellik iPhone akıllı telefonlar için olumlu etki yaratır mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YORUMLAR