Apple Kedi Refleksine Sahip iPhone Yapmaya Çalışıyor

Apple, kolay kırılmayan bir cihaz üretmek için çalışıyor. Üzreind çalışılan sistemin en ilginç özelliği, telefon düşerken, kendini havada düzeltebilmesi olacak.

Apple Kedi Refleksine Sahip iPhone Yapmaya Çalışıyor

Son zamanlarda bükülen, düşürüldüğünde hemen hasar gören iPhone haberlerinden çok daralan Apple, kolay kırılmayan bir cihaz üretmek için çalışıyor.

Apple yeni onayını aldığı bir patent ile iPhone’ların gelecekte bu gibi sıkıntılara maruz kalmasını önlemeyi hedefliyor. Patenti alınan sistemin en ilginç özelliği telefon düşerken, kendini havada düzelterek zemine daha güvenli bir düşüş sağlaması.

iPhone’ları üzerine yerleştirilecek olan denge çarkları ve ivmeölçerler, cihaz havadayken yere düşeceği çarpma şiddetini hesaplayarak, bir motor yardımıyla açısını değiştirip kedi gibi yumuşak bir iniş yapabilmesini sağlayacak. Apple cihazların düşüş anında nasıl yön değiştirmesi için kanat açmak, basınçlı gaz ile yön değiştirmek gibi çözümler üzerinde çalışıyor.

Patenti alınan çözümlerin ne zaman gerçek hayata geçeceğini, ya da gerçekten üretilebileceğini söylemek için henüz çok erken. Ama şimdiden Apple’ın patent alması, gelecekte bu çözümü üretebileceklere karşı kanuni bir önlem olarak algılanıyor.

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jef Bezos'da bundan üç sene önce hava yastıkları üzerine düşebilen bir cep telefonu patenti almış, ancak böyle bir cihaz hiç üretilmemişti.

Apple Çalışanlarının Sayısı Şaşırtıyor

Microsoft Çalışanlarının Tercihi Apple

YORUMLAR