Apple Kutuya Şarj Aleti Koymak Zorunda Kaldı

Apple bu ülkede iPhone 12'lerin kutusuna şarj aleti koymak zorunda kaldı. Hangi ülkede kutudan şarj aleti çıkacak ayrınlar haberimizde.

iPhone 12 Parası ile Alabileceğiniz Elektronik Ürünler -4

Tüketiciyi koruma dairesi, Apple'ın Brezilya'nın Sao Paulo kentinde satılan her iPhone'a bir güç adaptörü eklemesi gerekeceğini açıkladı. Kamu kurumu Procon-SP, Ekim ayında Apple ile temasa geçti ve şirketten neden artık yeni iPhone'larıyla şarj aksesuarları sağlamadığını açıklamasını istedi. İşte ayrıntılar.

Brezilya'da iPhone 12 Kutularından Şarj Aleti Çıkacak

Macrumors.com'da yer alan habere göre Apple, iPhone'lara artık bir güç adaptörü dahil etmemenin çevresel faydalarını öne sürerek sorular soruya yanıt verdi ve birçok kullanıcının zaten yedek şarj cihazına sahip olduğunu, ayrıca bu hareketin karbon emisyonlarını azalttığını belirtti.

Procon-SP tarafından yapılan basın açıklamasında bir güç adaptörünün ürünün kullanımı için "önemli bir parça" olduğunu ve ‌iPhone‌'u onsuz satmanın Brezilya Tüketici Savunma Yasasına aykırı olduğunu söyledi.

iPhone 12 Almamak için 5 Sebep! (Video)
Tamindir TV

iPhone 12 Almamak için 5 Sebep! (Video)

Apple düzenlediği etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıttı. iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max duyuruldu. Cihazlar tanıtıldı tanıtılmasına ancak almamak için pek çok sebep bulunuyor.

Ayrıca ajans, Apple'ın şarj cihazını kutudan çıkarmanın çevresel faydalarına dair yeterince kanıt göstermediğini ve artık dahil edilmediğini pazarlama materyallerinde açıkça belirtemediğini söyledi. Apple'ın davranışı şimdi ajansın denetim kurulu tarafından gözden geçirilecek ve bu para cezasına neden olabilir.

Karar sadece Sao Paulo eyaletine özel olsa da, Brezilya federal hükümetinin de Apple'ı, kutuda bulunan güç adaptörüyle ülke çapında iPhone'ları satmaya zorlayacağı söyleniyor.

Apple, bu yıl Fransa'da da benzer bir durumla karşılaştı ve yasal yükümlülükler nedeniyle her iPhone'‌un kutusuna kulaklık dahil etti.

Meclis Apple'ı Sallamadı: O Kulaklık Kutudan Çıkacak!
MOBİL

Meclis Apple'ı Sallamadı: O Kulaklık Kutudan Çıkacak!

Apple geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte iPhone 12 modellerini tanıtmış ve bu modellerin kutusundan şarj adaptörünün ve kulaklığın kaldırılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR