Apple M1 Yonga Seti Uyumluluk Sorunlarıyla Karşı Karşıya

Apple'ın yeni MacBook'larına yerleştirdiği M1 yonga seti uyumluluk sorunlarıyla karşı karşıya. Apple M1 yonga seti uyumluluk sorunu nasıl çözülür?

Apple M1 yonga seti uyumluluk sorunu yeni MacBook'ları satın alan kullanıcıların başına dert oldu. Halihazırda birçok uygulamayı çalıştıramayan Apple M1 çipinin Silikon yongasıyla sorunlar yaşandığı tespit edildi. Peki Mac uygulamalarınızın Silikon çipine uygun olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz?

Apple, 10 Kasım'daki "One More Thing" etkinliğinde M1 çipini tanıttığından beri, teknoloji meraklıları SoC'nin iddia ettiği özelliklere sahip olup olmadığını test etmek istiyor. Ancak M1 yongasına sahip yeni MacBook Air ve MacBook Pro'larda uyumluluk sorunları yaşanıyor.

Apple'ın yeni MacBook ürünleri heyecan yaratıyor olmasına rağmen, Twitter'daki bazı önemli isimler, M1 yonga setine sahip cihazların çeşitli uyumluluk sorunlarını kanıtladı. Bu durum ise yeni MacBook Air ve MacBook Pro hakkında bazı sorunları gündeme getiriyor.

Patrick Moorhead (tanınmış bir teknoloji analisti) sorunların birbirinden bağımsız olmadığını, tüm uyumluluk sorunların 'zincirleme' gerçekleştiğini ortaya koydu. "Is Apple Silicon Ready?" isimli bir yazılım ile yeni M1 yonga setinin uyumluluğunu izleyen analist, sonuçlara göre uygulamalarda yaklaşık % 40'lık uyumluluk sorunu olduğunu gözlemledi.

Apple M1 yonga seti uyumluluk sorunu nasıl çözülür?

Ayrıca eğer siz de yeni Apple MacBook modellerini satın almak istiyorsanız, bu hizmeti kullanarak mevcut uygulamalarınızı ve Apple Silicon M1 uyumlu uygulamalar veritabanını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca App Store'da hangi uygulamaların halihazırda M1 için uyumlu olduğuna da göz atabilirsiniz.

Tüm bu uyumluluk sorunlarının haricinde M1 ile çalışan MacBook Pro'nun pil ömrü de tartışmalı görünüyor. Bazı kullanıcılar laptop bataryasının sadece beş saat içerisinde yüzde 10'a kadar düştüğünü bildirdi. Ancak Apple etkinlik sırasında MacBook Pro modelinin 11 saate kadar kablosuz olarak internette gezinebileceği ve video izletebileceği söylemişti.

Apple ayrıca One More Thing duyurusu sırasında sekiz çekirdekli yonga setinin, gücün yalnızca yüzde 25'ini kullanarak en yüksek bilgisayar performansını sunabileceği iddia etmişti. Başka bir deyişle daha az güç tüketimiyle yüksek performans almak mümkün olabilecekti. Ancak ortaya çıkan son raporlar bunun tartışmalı olduğunu gösteriyor.

MacBook'lar macOS Big Sur Güncellemesiyle Çöküyor
YAZILIM

MacBook'lar macOS Big Sur Güncellemesiyle Çöküyor

Sosyal medyada ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre MacBook'lar macOS Big Sur güncellemesiyle çöküyor. Özellikle 2013 ve sonrasında satın alınan 13 inç MacBook Pro modellerini etkileyen bu sorun, Mac sisteminin siyah ekran vermesine sebep oluyor.

YORUMLAR