Beklenen Fatura Kesildi: Apple Mağazalarındaki Ürünlere El Konuldu!

Apple'ın yasal düzenlemelere uymaması ve iPhone'larda şarj aleti bulundurmaması nedeniyle satmakta olduğu iPhone'lara el konuldu. İşte detaylar!

Beklenen Fatura Kesildi: Apple Mağazalarındaki Ürünlere El Konuldu!

Birkaç ay önce Brezilya Adalet Bakanlığı, Apple'ın sattığı cihazların kutusunda güç adaptörünü bulundurmayarak tüketicilere zarar verdiği kararına vardıktan sonra ülkedeki iPhone satışlarının askıya alınmasını emretti. Apple bir milyon dolarlık para cezasına çarptırılmasına rağmen emirleri dinlememekte ısrarcı oldu.

Şimdi ise federal bölge merkezli tüketici koruma düzenleyicisi, teknoloji devi Apple'ın gereksinimlere uymaması nedeniyle perakendecilerden ve perakende mağazalardan Apple'a ait tüm iPhone'lara el koydu.

Technoblog tarafından hazırlanan rapor, Brezilya'daki farklı perakende mağazalarındaki iPhone'lara el konulduğunu ortaya koyuyor. Düzenleyiciler, bu operasyonun bir parçası olarak, Apple'ı akıllı telefonların kutuda bir şarj cihazıyla birlikte gönderilmesini gerektiren yerel yasalara uymaya zorlamayı planladıklarını belirtiyor.

Beklenen Fatura Kesildi: Apple Mağazalarındaki Ürünlere El Konuldu!

Apple Yasal Süreci Kazanacağını İddia Ediyor

Bilmeyenler için Apple, iPhone 12 serisi ile kutuya şarj cihazı dâhil etmeyi bırakmıştı ancak şirket bu kararından bir süre sonra yeni üretilen iPhone 11 serisinin kutularından da şarj cihazlarını kaldırmıştı.

Cihazlara el konulduktan sonra Apple, Brezilya hükûmetinden şirket itirazda bulunduğu için nihai karar verilene kadar ülkede akıllı telefon satışına izin vermesini istedi.

Apple yasal savaşı kazanacağından emin olduğunu söylese de eylemleri aksini gösteriyor. Pazara yeni giren Apple TV 4K, kutuda bir USB-C şarj cihazıyla geliyor ancak şirket bunun arkasında yatan nedeni açıklamıyor.

İlginç İddia: Apple Manchester United'ı Satın Alacak
İNTERNET

İlginç İddia: Apple Manchester United'ı Satın Alacak

Son yıllarda teknoloji devlerinin kendi sektörlerinde büyük çaplı alımlar yaptığına şahit olduk. Bunun en bilindik örneklerinden biri Elon Musk'ın Twitter'ı ve Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alması oldu.

Apple 2023'te iPhone Destekli Kalem Piyasaya Sürebilir
TEKNOLOJİ

Apple 2023'te iPhone Destekli Kalem Piyasaya Sürebilir

2007 yılında akıllı telefonlarda kalem kullanmakla ilgili bir soruya Apple'ın kurucusu Steve Jobs "Kim kolayca kaybedebileceğin bir kalemi ister ki?" demişti.

YORUMLAR