Apple Podcasts İnceleme Puanının Manipüle Edildiği Ortaya Çıktı

Apple Podcasts inceleme puanı manipüle edildi. Bu kez bir skandal ile gündeme gelen teknoloji devinin manipülasyon yaptığı gün yüzüne çıktı. İşte detaylar!

Apple Podcasts inceleme puanı ile ilgili şaşkına çeviren bir gerçek ortaya çıktı. Apple şirketinin podcast uygulamasının puanlarını manipüle ettiği ileri sürüldü. Peki, uygulamanın puanları nasıl manipe edildi? Konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Apple Podcasts İnceleme Puanı Nasıl Manipüle Edildi?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple, bu kez bir skandal ile gündeme geldi. Şirketin podcast uygulamasında manipülasyon yaptığı gün yüzüne çıktı. Peki, teknoloji devi, Apple Podcasts'in puanını nasıl manipüle etti?

Oppo A55 Türkiye'de Satışa Sunuldu: Özellikleri ve Fiyatı!
MOBİL

Oppo A55 Türkiye'de Satışa Sunuldu: Özellikleri ve Fiyatı!

Oppo A55 Türkiye'de satışa çıktı. Yeni Oppo modeli sahip olduğu teknik özellikler ve şık tasarım ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Oldukça çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkaran Kosta Eleftheriou, Twitter üzerinden önemli paylaşımlarda bulundu. Eleftheriou tarafından aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz ay uygulama 1,8 puana sahipti ancak kasım ayının başlarından itibaren her gün binlerce olumlu yorum ve yüksek puan almaya başladı.

Podcast uygulamasının inceleme puanı kısa süre içerisinde 4,7 puana yükseldi. Bu durum, Kosta Eleftheriou'nun dikkatini çekti ve detaylı bir araştırma gerçekleştirdi. Eleftheriou, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, aylardır güncelleme almayan uygulamaya çok ciddi sayıda olumlu puan verildiğini söyledi.

ABD merkezli teknoloji devinin uygulamayı nasıl manipüle ettiği de gün yüzüne çıktı. Eleftheriou tarafından aktarılan bilgilere göre kullanıcılar podcast'i izledikten hemen sonra ekranda bir derecelendirme penceresi çıkıyor.

Kullanıcılar derecelendirme penceresini podcast'e ait olduğunu düşünüyor. Bu sebepten ötürü kullanıcıların büyük bir kısmı 5 puan veriyor ve olumlu yorum yapıyor. Öyle ki yorumlarda izlenilen podcast'ler ile ilgili ifadeler yer alıyor.

App Store'da yer alan puanlar, kullanıcıların uygulamaya olan güveni konusunda oldukça büyük bir öneme sahip. Çoğu kullanıcının kafasında düşük puana sahip olan bir uygulama hakkında kötü bir izlenim oluşur. Bu kötü izlenim, indirme işlemine doğrudan etki eder.

Apple'ın kullanıcıların kafasında oluşan kötü izlenimi ortadan kaldırmak için çoğu kişinin aklına gelmeyecek bir yöntemi hayata geçirdiğini görüyoruz. Şirket bu yöntem ile birlikte 1,8 puana sahip olan uygulamasını kısa süre içerisinde 4,7 puana çıkardı.

ABD merkezli teknoloji devi tarafından yapılan manipülasyon hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR