Apple, Qualcomm ile Olan İş Birliğini Sonlandırıyor

Apple'ın uzun süredir Qualcomm ile olan iş birliği artık sona eriyor. İşte bu kararın telefonlara olan etkisi!

Apple, Qualcomm ile Olan İş Birliğini Sonlandırıyor

Apple bir süredir cihazlarındaki Qualcomm modemleri şirketin kendi modemleriyle değiştirmeye çalışıyor ve bunun için Broadcomm'un bir bölümünü de satın aldı. Geçiş bazı nedenlerden dolayı ertelendi ancak şimdi Cupertino merkezli teknoloji devi tekrar odağını bu tarafa çevirdi ve kendi geliştirdiği modem ve çipleri kullanmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'den gelen yeni bir rapor, Apple'ın 2024'ten itibaren iPhone'larında şirketin yıllardır üzerinde çalıştığı Qualcomm modem çiplerini değiştirmeye başlamayı planladığını iddia ediyor.

Apple başlangıçta bu yıl, yani 2023'te iPhone'larda kendi modem çiplerini kullanmayı planlamıştı ancak geliştirme çabaları istediği sonuçları vermedi ve bu nedenle geçişi geri çekti ve kendi çözümü geliştirilinceye kadar Qualcomm'u kullanmaya devam etmeye karar verdi.

Apple, Qualcomm Modemlerini Kullanmayı Bırakıyor

Apple, Qualcomm ile Olan İş Birliğini Sonlandırıyor

Modem çipinin geliştirilmesinde gecikmeler yaşandı ve Apple, Qualcomm'a olan bağımlılığını sona erdirmek için yavaş bir dağıtım kullanacak. Apple kendi modemini tek bir cihazda kullanarak başlayacak ve daha sonra bunu diğer cihazlara da yayacak. Qualcomm'dan uzaklaşma sürecinin bu nedenle üç yıla kadar uzaması bekleniyor.

Bunun dışında şirket 2025 yılında Broadcom'un kablosuz bileşenlerini kullanmayı da bırakmak istiyor. Bunun için Apple, şu anda Broadcom'dan tedarik ettiği bileşenlerin yerini alacak bir Wi-Fi ve Bluetooth çipi üzerinde çalışıyor. Birkaç yıl önce Apple, kablosuz bileşenler ve modüller için Broadcom ile üç buçuk yıllık bir anlaşma imzalamıştı ve bu anlaşma bu yılın ortasında sona erecek.

iPhone 15 Çıkmadan iPhone 16'nın Önemli Bir Özelliği Paylaşıldı!
MOBİL

iPhone 15 Çıkmadan iPhone 16'nın Önemli Bir Özelliği Paylaşıldı!

Apple'ın bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen iPhone 15'e dair tüm detaylara henüz ulaşamamışken, şimdiden iPhone 16 serisinin üst modeli olacağı düşünülen Pro için ilk detaylar belirleniyor.

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max Tedarik Sorununu Çözdü
TEKNOLOJİ

Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max Tedarik Sorununu Çözdü

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max tedariği, Apple'ın en üst düzey iPhone'larının bulunabilirliğini engelleyen aylarca süren üretim kesintilerinin ardından normal seviyelere getirildi.

YORUMLAR