Apple Sattığı Her Telefon İçin Ericsson'a Ödeme Yapacak

Ericsson, Apple'a açtığı patent davasını geri çekerek iki firma anlaşmaya vardı.

Apple Sattığı Her Telefon İçin Ericsson'a Ödeme Yapacak

Sektörün köklü telekominikasyon şirketlerinden olan Ericsson ile Apple arasında uzun süredir devam eden patent davası sonuca ulaştı.

Ericsson yaptığı açıklamada Apple ile patent anlaşmasına vardıklarını ifade etti. Anlaşmaya göre Apple firması 7 sene içerisinde her sattığı iPhone ve iPad cihazlar için Ericsson firmasına para ödeyecek. Ericsson Şubat ayında kendi patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Apple firmasına dava açmıştı. Davaya göre Apple patenti Ericsson'da olan GSM, UMTS ve LTE teknolojilerini izinsiz kullanmaktaydı.

Ericsson iletişim teknolojileriyle alakalı yaklaşık olarak 35 bin civarında patente sahip. Bu nedenle bu tarz bir davanın çok şaşırtıcı olduğu söylenemez. Bir çoğu kablosuz iletişim teknolojilerine ait olan bu patentli teknolojilerden bazılarını ise Apple izinsiz kullanmış. Bu durumdan haberdar olan Ericsson firması haklı olarak Apple firmasına dava açmıştı.

Bugünlerde sonuçlanan davaya göre iki dev şirket anlaşmaya vardı ve Ericsson davayı geri çekti. Anlaşmaya göre Apple bundan sonra her sattığı iPad ve iPhone modeli için Ericsson'a ödeme yapacak. Ne kadar ödeyeceği henüz belli olmasa da bu durumun Apple firmasını derinden etkilemesi beklenmiyor. Anlaşmaya göre Apple 5G içinde anlaşmayı yapmış. Apple sütten ağzı yanan yoğurdu kaşıkla yer misali önceden önlemini almış.

Apple WWDC 2015 Özeti

Türkiye'de Mobil Veri Kullanım Kotaları Kullanıcıya Yetmiyor

YORUMLAR