Apple'a Tüketicileri Yanılttığı Gerekçesi ile Ceza Kesildi!

İtalya Rekabet Kurumu tarafından Apple'a, suya dayanıklılık kampanyaları ile tüketicileri yanılttığı gerekçesi ile para cezası kesildi.

Apple'a Tüketicileri Yanılttığı Gerekçesi ile Ceza Kesildi!

Şu sıralar akıllı telefonlarda sık sık görmeye başladığımız suya dayanıklılık teknolojisi, gündelik hayatımızda oldukça yararlı bir işlev. Öte taraftan hemen her marka, bu teknolojiyi adeta su geçirmez gibi lanse etmeye bayılıyor. İtalya Rekabet Kurumu, Apple'a suya dayanıklılık kampanyaları ile tüketicileri yanılttığı gerekçesi ile para cezası kesti.

Suya Dayanıklı Telefonlar Nasıl Çalışıyor? Su Nasıl İçeri Girmiyor?
MOBİL

Suya Dayanıklı Telefonlar Nasıl Çalışıyor? Su Nasıl İçeri Girmiyor?

Suya Dayanıklı Telefonlar Nasıl Çalışıyor? - Son zamanlarda satışa sunulan pek çok akıllı telefon, suya dayanıklılık sertifikaları ile birlikte kutudan çıkıyor.

Apple'a Suya Dayanıklılık Cezası

Hemen yukarıda da bahsettiğimiz gibi İtalya'nın antitröst kurumu tarafından verilen bu ceza, ağırlıklı olarak suya dayanıklılık teknolojisinin olduğundan başka bir şekilde lanse edilmesinden kaynaklanıyor. Kuruma göre Apple, suya dayanıklılık ile övünürken sıvıya bağlı hasarları garanti kapsamında saymıyor.

Kurumun aynı raporunda şirketin suya dayanıklılık ile ilgili koşulları tam olarak sağlamadığı da vurgulanıyor. Yani cihazların, laboratuvar ortamından ziyade, gündelik kullanımda hangi koşullara dayanabileceği konusunda belirgin açıklamalar yapılmamış durumda.

Suya Dayanıklı Telefonlar Nasıl Çalışıyor? Su Nasıl İçeri Girmiyor?

Kurum tarafından alınan kararlar yaklaşık 12 milyon euro tutarında bir para cezasını ve şirketin İtalya'ya ait internet sitesinde açıklayıcı bilgiler sunmasını belirten bir emri içeriyor. Apple, söz konusu süre aralığı içerisinde gündelik koşullara ilişkin detayları aydınlatmak zorunda.

Az önce de aktardığımız gibi akıllı telefon üreticileri suya dayanıklılık ile övünürken, bu teknolojiyi sanki su geçirmez gibi lanse etmeyi seviyor. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde daha çok markanın, daha başka ülkelerde de benzer sorunlar ile karşı karşıya kalabileceğini düşünebiliriz.

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu?
MOBİL

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu?

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu? - Eğer akıllı telefonunuzu suya düşürdüyseniz ve bununla ilgili neler yapabileceğinizi araştırdıysanız, hemen her yerde telefonu pirince yatırmanız gerektiğini söyleyen çeşitli tavsiyelerle karşılaşmışsınızdır.

Peki siz bu haberimizde yer alan konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce İtalya'nın attığı bu adım doğru mu ve benzer bir adım ülkemizde de atılmalı mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR