Apple'ın WWDC 2023 Etkinliği Geldi Çattı: Nasıl ve Nereden İzlenir?

Apple'ın önemli duyurulara yer vereceği WWDC 2023 etkinliğinin nasıl ve nereden izleneceğini sizler için derledik. İşte detaylar!

Apple'ın WWDC 2023 Etkinliği Geldi Çattı: Nasıl ve Nereden İzlenir?

Apple'ın WWDC 2023 etkinliği 5 Haziran'da gerçekleşecek. Şirket kısa süre önce etkinliğin Türkiye saati ile akşam 20.00'de başlayacağını duyurdu. Apple etkinliğini nerede izleyeceğiniz ve geliştiriciler için tüm derinlemesine oturumlar hakkında bilmeniz gereken her şeyi derledik.

İçindekiler [Gizle]

WWDC 2023 Etkinliği Nasıl ve Nereden İzlenir?

  • Apple web sitesi: WWDC açılış konuşmasını apple.com/events adresinden izlemek mümkün olacak.
  • Apple geliştirici uygulaması: iPhone, Apple TV, iPad ve Mac için mevcut olan geliştirici uygulaması WWDC'yi yayınlayacak. Ayrıca oturumlar, videolar, Slack'teki etkinlikler, bire bir laboratuvarlar ve daha fazlası dâhil olmak üzere WWDC 2023'ün sunduğu her şeyi keşfetmenizi sağlayacak.
  • Apple TV uygulaması: iPhone, iPad, Mac veya Apple TV'nizde, 5 Haziran'daki Apple etkinliğini TV uygulamasında bulabilirsiniz. Özel açılış konuşması etkinlik günü öne çıkarılacak.
  • YouTube kanalı: Resmî bağlantı henüz yayınlanmadı ancak Apple'ın resmî YouTube kanalına buradan abone olabilirsiniz.

Apple'ın WWDC 2023 Etkinliği Geldi Çattı: Nasıl ve Nereden İzlenir?

Yayının tamamlanmasının ardından, açılış konuşmasının arşivlenmiş yayınını da çevrimiçi olarak yeniden izleyebileceksiniz. Ayrıca şirket bazı geliştiricileri, medyayı ve diğer konukları önceden kaydedilmiş açılış konuşmasını Apple Park'tan izlemeye davet etti.

Apple, açılış konuşmasının ardından 6-9 Haziran tarihleri arasında derinlemesine oturumlar düzenleyecek.

Apple WWDC 2023 Etkinliğinde Neler Bekleniyor?

Apple WWDC 2023'te Neler Tanıtılacak?

  • Apple Karma Gerçeklik Başlığı
  • Yeni İşletim Sistemi Sürümleri
  • Yeni Mac ve iPad Modelleri

Apple'ın bu sene gerçekleştireceği etkinlikte önemli cihazlarını tanıtması bekleniyor. Özellikle yeni cihazların tanıtımıyla ünlenen WWDC'nin 2023 edisyonunda hiç şüphesiz ki eğer tanıtılırsa bir "kral" olacak: Apple karma gerçeklik başlığı!

Öte yandan WWDC etkinliklerinde genelde yeni iPhone, Apple Watch ve AirPods modellerinin tanıtılmadığını, bu ürünlerin tanıtımının sonbahar aylarında gerçekleştirildiğini belirtmemiz gerekir.

Apple WWDC 2023 Etkinliğinde Neler Bekleniyor?

Apple Karma Gerçeklik Başlığı

Firmadan herhangi bir doğrulama gelmese de Apple'ın bir süredir kendi karma gerçeklik başlığı tasarımı üzerinde çalıştığı oldukça yaygın bir dedikodu haline geldi. Hatta bu karma gerçeklik başlığına ait olduğu düşünülen bazı donanım parçalarının fotoğrafları dahi paylaşıldı.

Meta başta olmak üzere birçok şirketin büyük yatırımlar yaptığı metaverse kavramına karma gerçeklik başlığı ile adım atmaya hazırlanan Apple, sanal gerçeklik başlıkları konusunda yeni bir devrimin öncüsü olabilir. Karma gerçeklik başlığı ile birlikte aynı zamanda xrOS isminde yeni işletim sisteminin de tanıtılacağı iddia ediliyor.

Apple Karma Gerçeklik Başlığı Tasarımı Sızdırılmış Olabilir
TEKNOLOJİ

Apple Karma Gerçeklik Başlığı Tasarımı Sızdırılmış Olabilir

Apple karma gerçeklik başlığı hakkında artık neredeyse her hafta yeni bir bilgi gelmeye başladı. Bu sefer de Apple karma gerçeklik başlığına ait olduğu iddia edilen bir donanımın fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

Yeni İşletim Sistemi Sürümleri (iOS 17, iPadOS 17, WatchOS 10)

Apple'ın WWDC sırasında sıkça tanıtımını yaptığı ürünlerinden biri de işletim sistemleri oluyor. Bu sene WWDC 2023'te iOS 17, iPadOS 17 ve WatchOS 10 gibi işletim sistemlerinin tanıtılacağı düşünülüyor.

iOS 17'nin özellikle CarPlay üzerinde geliştirmeler, çeşitli üçüncü parti yazılım desteklerinin entegrasyonu ve bildirim sisteminde geliştirmeler getirmesi bekleniyor. WatchOS 10 ise kullanıcı deneyimini kökten değiştirebilecek arayüz değişikliklerini vadediyor.

1. Nesil iPad Pro Kullanıcılarına Üzücü Haber
DONANIM

1. Nesil iPad Pro Kullanıcılarına Üzücü Haber

Tanıtım tarihinin yaklaşmasıyla birlikte iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemleri hakkında bilgiler de gelmeye başladı. Yeni ortaya atılan bir iddiaya göre Apple, iPadOS 17 güncellemesini çok satan iPad modellerinden bazılarına getirmeyecek.

Apple WWDC 2023 Etkinliğinde Neler Bekleniyor?

Yeni Mac ve iPad Modelleri

Ürün anlamında WWDC'nin en popüler ismi şüphesiz ki Reality Pro adıyla piyasaya sürülmesi beklenen Apple karma gerçeklik başlığı olacak gibi duruyor. Ancak aynı zamanda Apple'ın diğer platformlar için de yeni modelleri tanıtacağı düşünülüyor.

Bunların en başında yeni iPad Air ve Mac modellerinin geleceği iddia ediliyor. Ayrıca sonunda Mac Pro'nun M2 işlemciler ile birlikte Apple Silicon altyapısına geçeceği belirtiliyor.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

YORUMLAR