Apple Yeni Bir iPad mini Üzerinde Çalışıyor

Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple yeni bir iPad mini üzerinde çalışıyor ve bu model, katlanabilir modellerin yerini almayacak. İşte detaylar!

Apple Yeni Bir iPad Mini Üzerinde Çalışıyor

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın yeni nesil bir iPad mini üzerinde çalıştığını açıkladı. Kuo, Apple'ın şimdiden yeni bir model üzerinde çalıştığını söylüyor. Ayrıca modelin işlemcisiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Kuo'ya göre bu yeni iPad mini, "ana satış noktası" olarak dikkat çekecek yeni bir işlemciye sahip olacak. Apple kısa süre önce bu tablete mevcut en iyi işlemciyle yenilenmiş bir tasarım sunduğundan, yeni bir işlemcinin ne kadar iyi olabileceğini tahmin etmek güç.

Apple tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir şey görmemiş olsak da şirket iPad mini'ye bir M-chip eklemeyi planlayabilir. Bununla birlikte bu tablet, bir Mac'te bulunanlar kadar güçlü bir işlemciye sahip olarak iPad Air ve iPad Pro modellerinin arasına katılabilir.

Yeni iPad mini 2024 Yılında Gelebilir

Apple Yeni Bir iPad Mini Üzerinde Çalışıyor

Nitekim Kuo, Apple'ın 2025'te bu tableti katlanabilir bir iPad ile değiştirmesinin "muhtemel" olmadığını söylemek için 2023'ün sonunda veya 2024'ün ilk çeyreğinde bahsi geçen yeni bir iPad mini'nin geleceğini aktarıyor.

"Katlanabilir bir iPad, bir iPad mini'den çok daha yüksek bir fiyata sahip olacak, bu nedenle böyle bir üretim planı değişikliği makul değil."

Raporlar hâlâ tartışmalı olduğundan, bazıları Apple'ın katlanabilir 20 inçlik bir ekran üzerinden testler yaptığını söylerken, bazıları ise Apple'ın bir şekilde katlanabilir bir iPhone çıkaracağına inandığını söylediğinden Kuo, iPad mini'nin mevcut hâliyle değiştirilmesinin pek olası olmadığını söylüyor.

2024'te Apple'ın muhtemelen bir iPad Pro olarak piyasay süreceği ilk OLED iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Testler başlasa da Apple'ın katlanabilir bir cihaz tanıtıp tanıtmayacağı hâlâ belirsiz.

TSMC, Apple M2 Pro İçin Seri 3nm Çip Üretimine Başladı
TEKNOLOJİ

TSMC, Apple M2 Pro İçin Seri 3nm Çip Üretimine Başladı

Çip teknolojisi her geçen gün önlenemez bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Halihazırda dünyanın en büyük çip üreticisi konumundaki TSMC, günden güne geliştirdiği daha küçük transistörlere sahip çiplerle dikkat çekiyor.

Samsung Yine Apple ile Dalga Geçti
MOBİL

Samsung Yine Apple ile Dalga Geçti

Teknoloji dünyasında reklamlar ile firmaların arasında atışma yaşanması, sıkça rastladığımız durum. Bunun en iyi örneklerinden biri, Epic Games-Apple tartışmasındaki

YORUMLAR