Apple'dan Bu Mesajı Alırsanız Açmayın: Dolandırıcıların Yeni Yöntemi

Mac kullanıcıları son zamanlarda Apple'dan geldiği söylenen çeşitli bildirimler almaya başladı. Ancak durum böyle değil.

appledan-bu-mesaji-alirsaniz-acmayin

Apple'dan geldiği söylenen dolandırıcılık amaçlı gelen mesajlara karşı oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Bildirimler bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak o bildirimleri Apple göndermiyor.

Apple'dan Geldiği Söylenen Bildirimler Gerçek Değil

Kullanıcı bazı internet sitelerine girdikten sonra "Bu sayfadan ayrılmak istediğinize emin misiniz? Sistem güvenliği risk altında" gibi pop-up mesajlar ile karşılaşmakta. Dolandırıcılık amaçlı yapılan bu pop-up bildirimlerinde bir telefon numarası da yer almakta.

"Telefon numarasını arayın ücretsiz destek sağlayalım" cümlesi bulunuyor. Kullanıcı telefon numarasını aradığı takdirde dolandırıcılar ile iletişime geçmiş oluyor. Bu noktada Apple'dan geldiği söylenen ancak Apple'dan gelmeyen pop-up mesajlara karşı oldukça dikkat edilmesi gerekiyor.

Konu Apple'ın da radarına girmiş durumda. Apple yaptığı açıklamada bu durum ile ilgili şu cümlelere yer verdi:

"Web'de göz atarken, size ücretsiz bir ödül sunan veya cihazınızla ilgili bir sorun hakkında sizi uyaran bir açılır pencere veya uyarı görürseniz, buna inanmayın. Bu tür pop-up'lar genellikle dolandırıcıya kişisel bilgi veya para vermeniz için sizi kandırmak için tasarlanmış sahte reklamlardır. Ödülü almak veya sorunu çözmek için numarayı aramayın veya bağlantıları takip etmeyin. Mesajı göz ardı edin ve sayfadan uzaklaşın veya tüm pencereyi veya sekmeyi kapatın."

Kullanıcıların karşısına çıkan bildirimlerden bir tanesi de şu şekilde:

apple-dan-geldigi-soylenen-bildirimler-gercek-degil

Dolandırıcıların daha çok yaşlı insanları hedef aldığı ve yaşlı insanları dolandırdıkları aktarılıyor. Aman dikkat karşısınıza bu tür bir mesaj çıkar ise dikkate almayın.

Apple Araştırıyor: Apple Watch Covid-19'u Tespit Edebilir mi?
TEKNOLOJİ

Apple Araştırıyor: Apple Watch Covid-19'u Tespit Edebilir mi?

Apple Watch Covid-19 tespiti yapabilir mi? ABD'li teknoloji devi Apple, başlattığı yeni bir araştırma kapsamında koronavirüs de dahil olmak üzere solunum yolu hastalıkların Apple Watch'tan tespit edilip edilemeyeceğiin merak ediyor.

Sizler konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Dolandırıcıların yeni yöntemi hakkındaki düşüncelerinizi hemen alt kısımda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Apple Yeni Ürünlerini Tanıtmaya Hazırlanıyor

Apple'dan gelen açıklamada Spring Loaded etkinliğinin 20 Nisan'da online olarak düzenleneceği bilgisine yer verildi. Etkinlikte tanıtılması muhtemel cihazların iPad Pro, iPad Mini, Airtags, AirPods ve iMac olacağı söyleniyor. Etkinlik 20 Nisan Salı günü Türkiye Saati ile 20:00'da başlayacak. Apple etkinlikte tanıtılacak olan ürünlerin hangileri olacağına dair bir bilgi vermedi. Etkinliğe çok yakın bir zaman kaldı ve kullanıcıların heyecanı her geçen gün daha da artıyor.

Apple, Spring Loaded Etkinliği Tarihi Duyuruldu: İşte Tanıtılması Beklenenler
TEKNOLOJİ

Apple, Spring Loaded Etkinliği Tarihi Duyuruldu: İşte Tanıtılması Beklenenler

Apple Spring Loaded etkinliği tarihi ilk olarak sesli asistan Siri'nin yanıtı ile ortaya çıkmıştı. Aradan geçen kısa bir süre sonra Apple'dan resmi açıklama geldi ve etkinliğin ne zaman düzenleneceği belli oldu.

YORUMLAR