Apple'ın Tedarikçilerinden Olan Foxconn'dan Büyük İtiraf

Foxconn'un Çin'de bulunan fabrikalarında küçük yaşta çoçuklar çalıştırıldığı iddiası doğrulandı.

Apple'ın Tedarikçilerinden Olan Foxconn'dan Büyük İtiraf

En büyük elektronik tedarikçisi olarak bilinen Foxconn'un Çin'deki fabrikalarında yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Foxconn'un Shandong eyaletinde bulunan fabrikasında 14 yaşındaki çocukların stajyer kimliği ile çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

Apple'ın Çin'deki üreticisi Foxconn'un, 16 yaşını doldurmamış çocukları stajyer kimliği ile zorla çalıştırdıkları belirtildi. Shandong eyaletinin Yantai şehrindeki fabrikasında yapılan incelemelerde, 14 yaşındaki çocukların çalıştırıldığı belirlendiği, sorumluluğunun fabrikaya ait olduğu ve tüm önlemlerin alındığı belirtildi. 

Foxconn, yaptıkları araştırma ile 16 yaş altı çocukları ortaya çıkardıkları ve okula geri gönderdiklerini açıkladı. Çin'de yasal olarak en az çalışma yaşı 16 olması gerekiyor. Foxconn, çalıştırılan çocukların sayısını ve nerede çalıştıklarını açıklamazken, öğrencilerden özür dilediklerini ve sorumluluğun kendilerinde olduğunu bildirdi.

Çalışan öğrencilerin yaşlarını açıklamamasıyla eleştirilen Foxconn, Yantai'deki fabrikalarında Apple adına üretim yapmadıklarını kanıtlayabileceklerini açıkladı.

YORUMLAR