ABD Aşı Yaptıran Herkese 100 Dolar Verecek

ABD Başkanı Biden, aşı yaptıran herkese 100 dolar verilmesini istiyor. Biden'a göre eyaletler, aşıya teşvikte federal yönetime yardımcı olmalı.

ABD yönetimi aşı yaptıran herkese 100 dolar verme teklifinde bulundu. Başkan Biden, yerel yönetimleri ilk aşısını yaptıran insanlara 100 dolar vermeye çağırıyor. ABD Hazine Bakanlığı, eyaletlerin bu teşvikleri ödemek için COVID-19 yardım fonlarını kullanabileceklerini söyledi.

Biden duyurdu: Aşı yaptıran herkese 100 dolar 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Joe Biden eyalet, bölge ve yerel yönetimlere yeni aşı yaptıracak herkese 100 dolar teklif etme çağrısında bulunuyor.

Başkan Biden'ın bu çağrısı, COVID-19 Delta varyantının yayılmasıyla ilgili artan endişelerin ortasında geliyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) alınan verilere göre, tüm Amerikalıların %57.2'si şimdiye kadar en az bir doz aşı yaptırdı.

CDC geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklama kapsamında COVID-19 bulaşma oranlarının "önemli veya yüksek" olduğu kapalı alanlarda, maske takılmasını öneren yeni tavsiyeleri duyurdu.

ABD'nin bazı şehirlerinde de insanların ilgisini çekmek için para ödemeleri başladı. Örneğin New York City yönetimi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Cuma gününden itibaren ilk dozunu alan herkese 100 dolarlık aşı teşviki sağlayacağını duyurdu.

Aşı Olmak Zorunlu Olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı!
Bilim

Aşı Olmak Zorunlu Olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı!

Aşı olmak zorunlu olacak mı?​ Bu soru, özellikle son dönemde çok sayıda vatandaş tarafından oldukça merak ediliyordu.

ABD yönetiminin önerdiği yeni girişimi kaç eyalet ve yerel yönetimin üstleneceği şimdilik belli değil. Senato üyeleri, iki partili bir altyapı anlaşmasını finanse etmek için yaklaşık 200 milyar dolarlık harcanmamış koronavirüs yardım fonunu yeniden değerlendirmeyi planlıyorlar. 

ABD'deki birçok eyalet, sağlık hizmeti sağlama veya temel çalışanların maaşlarını ödeme maliyetini karşılamak için yardımları dağıttı. Kaliforniya gibi bazı bölgeler ise sakinlerine doğrudan ödeme yaptı.

Şanlurfa'da aşı olanlara tablet hediyesi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 ila 25 yaş arasındaki vatandaşların aşı yaptırmasını örnek göstermek için çeşitli hediyeler dağıtılacak. Valilik, özellikle genç bireyleri hedef alarak her hafta yapılacak çekiliş kapsamında tablet ve bisiklet gibi hediyeler dağıtmak istiyor.

Vali Erin, hem Sinovac hem de BioNTech aşı stoku konusunda sorun yaşamadıklarını ve aynı zamanda sağlık çalışanlarının da hiçbir eksiği olmadığını aktardı. "18 yaş üstündeki bütün Şanlıurfalı kardeşlerimize bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz" ifadelerini kullanan Vali Erin, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Teşvik amaçlı gençlerimize yönelik çeşitli hediyelerimiz olacak. Tablet, bisiklet ve gençlerimizin ilgi gösterdiği çeşitli hediyelerle bu aşılamayı daha da ileri noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 81 il içerisinde şu anda aşılama oranında sondan ikinciyiz. Bu da Şanlıurfa'ya yakışmıyor. 18 yaş üstündeki bütün Şanlıurfalı kardeşlerimize bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz, hep birlikte sorumlu davranalım, aşılarımızı olalım."

YORUMLAR