AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin Koronavirüs Aşısı %90'a Kadar Etkili!

İngiltere'nin Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı hakkında açıklama geldi. Detaylar haberimizde.

astrazeneca-oxford-universitesi-asi-yuzde-90-etkili

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğu açıklandı. AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı ne kadar etkili? İşte detaylar.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin Koronavirüs Aşısı Ne Kadar Etkili?

Yapılan denemelerde aşının etkinliği, verilen doz miktarlarına bağlı olarak değişiyor. Bir ay arayla iki tam doz verildiğinde, etkinlik yüzde 62 oranındaydı, ancak aşı önce yarım doz ve sonra tam doz olarak verildiğinde bu yüzde 90'a yükseldi.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi'nin koronavirüs aşısı açıklanan ara analize göre ortalama yüzde 70.4 etkinliğe sahip

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca, aşılarının birçok insanın hastalanmasını önlemede etkili olduğunu ve yaşlılar da dahil olmak üzere farklı yaş gruplarında işe yaradığı görüldüğünü duyurdu. 

Pfizer Koronavirüs Aşısında Yeni Sonuçları Paylaştı: Yüzde 95 Etkili
Bilim

Pfizer Koronavirüs Aşısında Yeni Sonuçları Paylaştı: Yüzde 95 Etkili

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken aşı çalışmaları da son sürat ara verilmeden sürüyor. Koronavirüs aşısı ne durumda? Pfizer koronavirüs aşısı hakkında açıklamada bulundu.

Oxford Aşı Grubu'nun direktörü ve Oxford aşı denemesinin baş araştırmacısı Profesör Andrew Pollard yaptığı açıklamada, "Bu bulgular, birçok hayatı kurtaracak etkili bir aşıya sahip olduğumuzu gösteriyor. Heyecan verici bir şekilde, doz rejimlerimizden birinin %90 civarında etkili olabileceğini bulduk ve bu doz rejimi kullanılırsa, planlanan aşı tedariği ile daha fazla kişiye aşı yapılabilir." cümlelerine yer verdi.

BBC News'e göre Oxford aşısı, normal soğutulmuş sıcaklıklarda taşınabilir.

Ayrıca Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı %95 etkinliğe sahip. Son olarak Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı da %95 etkinliğe sahip.

Moderna'nın Koronavirüs Aşısı Yüzde 94,5 Etkili! İşte Bilmeniz Gerekenler
Bilim

Moderna'nın Koronavirüs Aşısı Yüzde 94,5 Etkili! İşte Bilmeniz Gerekenler

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor ve aşı çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Moderna'nın koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğu açıklandı.

Koronavirüs Belirtileri Ne?

Koronavirüs yaygın olarak yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan en güncel belirtiler şunlar:

  • Ateş
  • Titreme
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas ve Vücut Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Tat ya da Koku Kaybı
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Akıntısı ya da Burun Tıkanıklığı
  • Mide Bulantısı ya da Kusma
  • İshal

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Koronavirüs Aşısı Ücretsiz mi Yapılacak?
İNTERNET

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: Koronavirüs Aşısı Ücretsiz mi Yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tarafından hazırlanan koronavirüs ile ilgili soruları yanıtladı.

YORUMLAR