Astronota Türkçe İsim Aranıyor! Sosyal Medyadan Gelen Öneriler

Astronot ve kozmonot kelimelerine Türkçe isim aranıyor. Sosyal medyadan gelen önerileri bir araya getirdik.

astronota-turkce-isim-sosyal-medyadan-gelen-oneriler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuş ve Türkiye'nin 2023 yılında Ay'a ilk adımı atacağı bilgisini vermişti. 10 maddede yapılacaklar açıklanmıştı.

Türkiye'den bir astronotun yeterli eğitimleri aldıktan sonra uzaya gideceği ayrıca astronot ve kozmonota kelimesine de Türkçe bir isim bulunmasına başlanacağı paylaşılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Türk yolcularına Türkçe bir isim bulalım tabi sadece dil bilimciler değil 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir" açıklamasında bulunmuştu.

Astronot ve kozmonot kelimelerine Türkçe öneriler gelmeye başladı. Sosyal medyada #TürkUzayYolcusunaİsimÖnerim hastagi gündem oldu. Vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden astronot ve kozmonot kelimelerine Türkçe öneriler yapmaya başladı. #TürkUzayYolcusunaİsimÖnerim hastagi ile yapılan paylaşımları sizler için bir araya getirdik. İşte astronot ve kozmonot kelimelerine vatandaşların yaptığı Türkçe öneriler.

Astronota Türkçe isim aranıyor? Sizce ne olmalı? Detaylar: https://www.tamindir.com/haber/astronota-turkce-isim-sosyal-medyadan-gelen-oneriler_65599/

Tamindir paylaştı: 10 Şubat 2021 Çarşamba

Astronot Kelimesine Sosyal Medyadan Gelen Türkçe Öneriler

Göbeklitepe'deki Monolitin Sırrı Ortaya Çıktı! Cumhurbaşkanı Açıkladı
İNTERNET

Göbeklitepe'deki Monolitin Sırrı Ortaya Çıktı! Cumhurbaşkanı Açıkladı

Göbeklitepe'de ortaya çıkan monolit sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı ve vatandaşlar monolitin nasıl çıktığını merak etmeye başlamıştı.

 

 

Türkiye Uzay Ajansı Programı Belli Oldu! Türk Astronot Geliyor
Bilim

Türkiye Uzay Ajansı Programı Belli Oldu! Türk Astronot Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı’ Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

Sosyal medyadan gelen öneriler arasında en çok Türkonot, Göktürk ve Gökmen bulunuyor. En iyi isim düzenlenecek anketle seçilecek.

Sizce astronot kelimesinin Türkçe karşılığı ne olmalı? Aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR