Asya'da Olay Yaratan 4 Dolarlık Akıllı Telefonların Dağıtımı Başlıyor

Hindistanlı bir şirketin tanıttığı 4 dolarlık telefonlar bu hafta sipariş verenlere teslim edilecek.

Asya'da Olay Yaratan 4 Dolarlık Akıllı Telefonların Dağıtımı Başlıyor

4 dolara akıllı telefon satacağını duyuran Hindistanlı bir şirket bu hafta telefonları teslim ediyor. İlk teslimat 30 Haziran'da.

Hindistan merkezli bir şirket olan Ringing Bells, yaklaşık 4 ay önce 4 dolara telefon satacağını duyurmuş ve yaklaşık 70 milyon ön sipariş almıştı. Freedom 251 model adını alacak olan telefon 4 inçlik bir ekrana sahip ve dışarıdan bakıldığında akıllı telefonlardan farksız görünüyor. Telefon ortaya çıktığında pek çok kişi tereddütte kalmış ve çoğu kişi sadece merakından telefonu sipariş etmişti. Cihazda kullanılan parçaların 40 dolar olduğunu açıklayan bağımsız Hindistan Hücresel Veri Kurumu, şirketi dolandırıcılıkla suçlamış ve bakanlıktan bir açıklama beklemişti. 

Şirketin tanıttığı ilk telefon

Telefonun dış görünüşünün ilk etapta Çin malı Adcom Ikon 4 ile aynı olduğu ve yazılımdaki bazı yerlerin de iPhone'dan çalıntı olduğu anlaşılmıştı. Bunun üzerine şirketin yöneticisi Mohit Goel, tüm eleştirilere açık olduklarını belirterek üretimden vazgeçmeyeceklerini belirtmişti. Bu açıklamanın üzerine cihazda geliştirmeler yapan şirket, ilk tanıttığı telefonun daha gelişmiş bir modelini bu hafta içerisinde sipariş verenlere yollayacak. Sattığı her telefon ile zarar edeceğini de açıklayan şirket, bu telefon ile fakir kesime hitap edeceklerini de söyledi. 

Telefonun Özellikleri Göz Kamaştırıcı

Öte yandan bu hafta teslimi yapılacak telefonların kaportasının altında 1 GB RAM, 4 inç qHD IPS ekran, 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci ve 8 GB depolama alanı olacak. Ayrıca 8 MP arka kamera, 3.2 MP ön kamera ve 1800 mAh batarya kapasitesi de telefonun diğer özellikleri arasında. 

Hükümet Destekliyor Olabilir

Geçtiğimiz sene kurulan Ringing Bells şirketi kısa süre önce de 50 dolarlık telefonu ile gündeme oturmuş ve yine adından söz ettirmişti. Sürekli zararına telefon üretimi yapan şirketin hükümetten destek aldığı söylentileri de dillerde dolanıyor. Şirket bu ay sonunda 2.5 milyon cihazın teslimatını bitirmiş olacak.

Google, Android N'in Tasarımında İnce Değişiklikler Yapacak

HTC Nexus 2016 Telefonlara Snapdragon 821 Müjdesi


YORUMLAR