BAFTA Oyun Ödülleri Adayları Belirlendi: The Last of Us Part 2 Rekor Kırdı!

Bu yılın BAFTA Oyun Ödülleri adayları listesi sonunda açıklandı. Ayın sonlarına doğru kazananların belirleneceği oylamaya katılabilirsiniz.

Orçun Çavuşoğlu -

2004 yılından bu yana düzenlenen BAFTA (İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi) Oyun Ödülleri'nin bir yenisi bu ay içerisinde düzenlenecek. Yapılan yeni açıklama ile bu yılın BAFTA Oyun Ödülleri adayları açıklandı. Detyalar haberimizde.

Layık görülen ödüller, Animasyon, Sanatsal Başarım, En İyi Oyun, İngiliz Oyunu, Gelişen Oyun, Oyun Tasarımı, Hikaye Anlatımı ve Özgün Mülkiyet dahil on sekiz ayrı kategoride, 25 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan seremoni ile dağıtılacak.  

Bu senenin BAFTA Oyun Ödülleri listesinde The Last of Us Part 2 tam anlamıyla gövde gösterisi yapıyor diyebiliriz. Öyle ki Naughty Dog tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz sene içerisinde PlayStation 4 için özel olarak satışa sunulan oyun, tamı tamına on üç dalda aday gösterilerek bir rekora imza attı. Çünkü, daha önceden hiçbir BAFTA Oyun Ödülleri oylamasında bu kadar fazla kategoride aday gösterilen bir oyun olmamıştı.  

BAFTA Oyun Ödülleri Adayları Listesini Sony Domine Ediyor

The Last of Us Part 2’ye ek olarak, Sony Interactive Entertainment genel olarak bu yılın aday listesine egemen olmuş durumda. Aşağıdaki listeye baktığımızda, Ghost of Tsushima’nın on, Marvel's Spider-Man: Miles Morales’in yedi, Dreams’in altı ve Sackboy: A Big Adventure’ın da dört farklı kategoride aday gösterildiğini görebiliyoruz. Bu oyunların dışında, aday listesinde Assassin's Creed Valhalla, Demon's Souls, Doom: Eternal, Final Fantasy 7 Remake ve Ori and the Will of the Wisps gibi dikkat çeken oyunların olduğu da gözlerden kaçmıyor. 

Buradan oylamaya katılacağınız BAFTA Oyun Ödülleri için kategoriler ve aday gösterilenlerin tam listesi için aşağıya bakabilirsiniz. 

En İyi Oyun  

İngiliz Oyunu  

Animasyon  

Sanatsal Başarım  

Ses Başarımı  

Başlangıç Oyunu  

Gelişen Oyun  

Aile Oyunu  

Eğlencenin Ötesinde Oyun  

Oyun Tasarımı  

Çok Oyunculu Oyun  

Müzik  

Hikaye Anlatımı  

Özgün Mülkiyet  

Lider Roldeki Sanatçı Performansı  

Yardımcı Roldeki Sanatçı Performansı  

Teknik Başarım  

Yılın EE Oyunu  

Oyun

Days Gone Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Benzer İçerikler

YORUMLAR