Bakan Varank'tan Yerli Aşı Açıklaması! Yerli Koronavirüs Aşısında Son Durum

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli aşı çalışmaları hakkında son durumu paylaştı. Yerli aşıda son durum ne?

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken aşı çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Yerli koronavirüs aşısı ne zaman çıkacak? Yerli koronavirüs aşısında son durum nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan çok önemli açıklamalar yapıldı.

Yerli Koronavirüs Aşısında Son Durum Nedir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aşı ve İlaç Geliştirme Çevrimiçi Konferansı'nda yerli aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Varank "Dünyada çalışılan farklı aşı teknolojilerinin tamamı ve hatta daha yenilikçi yöntemler COVID-19 Türkiye Platformu tarafından da çalışıldı. Bu çerçevede inaktif aşı, adenovirüs aşısı, virüs benzeri parçacıklara dayalı aşı, dünyada ilk kez geliştirilen ASC zerrecik teknolojisine dayalı rekombinant aşı adayı, DNA aşıları, mRNA aşısı ve Rekombinant Spike Proteini aşısı gibi türler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Hayatın Normale Döneceği Tarih Verildi: Dr. Fauci Açıkladı
Bilim

Hayatın Normale Döneceği Tarih Verildi: Dr. Fauci Açıkladı

Koronavirüs salgını tüm düzenimizi bozdu ve maskeler hayatımızın bir parçası oldu. Peki hayat ne zaman normale dönecek? Ne zaman eskisi gibi olacağız? Artık koronavirüs salgınından dolayı neredeyse hepimiz sıkıldık ve bir an önce bitmesini bekliyoruz.

Varank açıklamasının devamında "Tasarım, prototip aşı ve hayvan çalışmaları aşamaları sonrasında toplam 4 aşı adayımız hayvan deneylerini başarıyla tamamlamış durumda. Türkiye aşı üretim kapasitesini de geliştirdi. Tekirdağ, Kocaeli ve Adıyaman'da 3 firma, 160 milyon doz aşı üretebilecek kapasiteye sahip." dedi. Hemen aşağıdan Varank'ın konuşmasını izleyebilirsiniz.

 Virüsten korunmak için zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamamız gerekiyor. Yakın temas yolu ile insanlardan insanlara geçen koronavirüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer alıyor. Hastalığa yakalanan çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Kuru öksürük ile birlikte yüksek ateş de yaşanabilmekte.

Oxford Aşısı Türkiye'ye Gelecek: Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu
Bilim

Oxford Aşısı Türkiye'ye Gelecek: Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu

Türkiye'ye Oxford aşısının geleceği müjdesi verildi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR