Bazı Oyunlar PS4'te 60 FPS, Xbox One'da 30 FPS Olabilir

Oddworld oyunlarının geliştiricisi Just Add Water’ın başındaki isim Stewart Gilray, PlayStation 4 ve Xbox One karşılaştırması yaptı.

Bazı Oyunlar PS4'te 60 FPS, Xbox One'da 30 FPS Olabilir

Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox One tanıtıldıktan sonra her yerde PlayStation 4 ve Xbox One karşılaştırmaları yapılmaya başlandı. Genel olarak PlayStation 4’ün daha güçlü bir konsol olduğu savunulurken bu karşılaştırmalara bir yenisi daha katıldı. Oddworld oyunlarının geliştiricisi Just Add Water’ın başındaki isim Stewart Gilray şu açıklamaları yaptı:

PlayStation 4’te daha iyi FPS oranları görebiliriz. Şu an Sony ile birlikte çalışıyoruz ve onlar 1080p/60 FPS kalitesini her oyunda standart hale getirmek istiyorlar.

“Bazı oyunların grafikleri Xbox One’da çok ufak farkla daha kötü olabilir. Ve ya bunun yerine 1080p/30 FPS kalitesinde olabilirler. Bu durum oyunun ölçeğine göre değişir.

“Eğer oyununuz PS4’ün limitlerini zorluyorsa o oyunun Xbox One versiyonunda kalitenin biraz azaltılması gerekebilir. Ama oyununuzu Xbox One’da 60 FPS olacak şekilde tasarlıyorsanız oyununuzun PS4 versiyonu da 60 FPS olacaktır.”

İki konsol arasındaki bu farkın nedeni RAM olarak görünüyor. PlayStation 4 8GB GDDR5 RAM kullanırken, Xbox One 8GB DDR3 RAM kullanıyor. Bu durum arada ciddi bir fark oluşmasına sebep oluyor.

Xbox One, PlayStation 4'ün Gücüne Yetişecek

YORUMLAR