Beş iPhone Modeli iOS 16'da Pil Yüzdesini Görüntüleyemeyecek

iOS 16'yla birlikte gelen pil yüzdesi göstergesi Apple'ın belirttiği üzere beş iPhone modelinde bulunmayacak. İşte detaylar!

Beş iPhone Modeli iOS 16'da Pil Yüzdesini Görüntüleyemeyecek

Apple, iOS 16'da iPhone SE, iPhone XR, 11, 12 mini ve 13 mini'nin durum çubuğunda pil yüzdesinin gözükmeyeceğini onayladı. iOS 16'ya yükseltme yapan bazı iPhone sahipleri, durum çubuğundaki yeni pil yüzdesi göstergesinin bulunmadığını görünce hayal kırıklığına uğrayacak.

MacRumors'un bildirdiği üzere bu bir hata değil. Apple, bazı eski iPhone modellerinde pil yüzdesinin durum çubuğunda görüntülenmeyeceğini doğrulamak için bir destek sayfasını güncelledi. Daha temel olarak belirtmek gerekirse iPhone SE, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini yalnızca pil seviyesinin görsel temsilini göstermeye devam edecek.

Beş iPhone Modeli iOS 16'da Pil Yüzdesini Görüntüleyemeyecek

Pil Yüzdesi Göstergesi Bulunmayacak iPhone Modelleri

  • iPhone SE
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 13 mini

Durum çubuğuna pil yüzdesini eklemek, iPhone kullanıcıları tarafından istenen özellikler listesinde üst sıralarda yer alıyordu ve Apple sonunda bunu iOS 16'daki birçok yeni özellikle birlikte sundu. Bu özellik kesinlikle ekranınızın sağ üst köşesinden aşağı kaydırmak zorunda kalmadan ne kadar pil kaldığını görmenin çok daha kolay bir yolu.

Apple, bu beş iPhone modelinin neden yüzdeyi gösteremediğini açıklamadı. Pil yüzdesi ekranını destekleyen bir iPhone'unuz varsa Ayarlar > Pil'e giderek etkinleştirilebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri
TEKNOLOJİ

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri

Bir süredir farklı farklı söylenti ve sızıntılarla gündemden eksilmeyen iOS 16'nın resmî tanıtımı nihayet geçtiğimiz akşamki WWDC 2022 etkinliğinde gerçekleştirildi.

YORUMLAR