Beyaz Saraya Yapılan Siber Saldırının Suçlusu Bulundu: Herkes

FBI siber saldırılara karşı yapılan savunmada en büyük açığın insan faktöründen kaynaklandığını söyledi.

Kaan Ezgimen -

Beyaz Saray'ın önemli belgelerinin ele geçirilmesinin ardından gözlerini Rusya’ya çeviren FBI, aslında esas suçlunun kim olduğunu üstü kapalı açıkladı. FBI, ABD güvenliğindeki en büyük açığın, bu görevde çalışan insanlardan kaynaklandığını düşünüyor. FBI geçen yıl da yaşanan benzer siber saldırıların bazı dokümanlara zarar verdiğini hatırlatarak, siber savunmada en büyük açığın insan faktöründen kaynaklandığını söyledi. FBI ve ABD Savunma Bakanlığına göre teknolojik yazılım ve donanımlarla korunan sistemlerin kontrollerinin insan inisiyatifinde olması en büyük hata. Yetkililer bu tür savunma noktalarında bulunması gereken kişilerin çok eğitimli ve siber dünyayı iyi tanıyan, tehditleri algılayabilecek kapasitede insanlar olması gerektiğini savunuyorlar.

ABD yetkililerine AVG Antivirüs şirketi de destek veriyor. AVG’nin teknolojik gelişmeler departmanı başkanı Yuval Ben-Itzhak bu tip saldırıların kalifiye ve eğitilmiş personelle durdurulabileceği konusunda ABD yetkililerine destek veriyor.

AVG, ABD yönetimine direk bir saldırı olarak değerlendirilmesi gereken son olayın çok zeki hackerler vasıtasıyla başarıya ulaşmadığını, eğitimsiz güvelik personelinin bu durumdan mutlaka sorumlu tutulması gerektiğini savunuyor.

Beyaz Saray Hacklendi, Arkasında Rusya'nın Olduğu Düşünülüyor

FBI Bir Hacker'ın Başına Rekor Ödül Koydu

 Sony Hacklendi, Hollywood Yıldızların Maaşları Açığa Çıktı

Benzer İçerikler

YORUMLAR