Bilgisayar Bellekleri İçin Devrim

Amerikalı bir grup bilim adamı günümüz bellek teknolojisini çok farklı bir noktaya taşıyacak bir proje geliştirdiler

Bilgisayar Bellekleri İçin Devrim

Amerikalı bir grup bilim adamı günümüz bellek teknolojisini çok farklı bir noktaya taşıyacak bir proje geliştirdiler. Bu teknolojiyle bilgisayarların icat edilmesinden beri kullanılan 0 ve 1'lerden oluşan ikili sayı sistemi yerine çok daha geniş imkanlara sahip bir sistem gelecek. Teknoloji temelde manyeto-elektriksel maddelerin kullanılmasına dayanıyor.

Manyeto-elektriksel maddeler manyetik ve elektrik öğelerinin birleşiminden oluşmakta. Bu birleşimde elektriksel sinyaller kullanılarak manyetik öğeler kontrol ediliyor. Kolay bir şekilde yapılan bu işlem geleneksel 1 ve 0 değerlerine bağımlılığı ortadan kaldırmakta ve yeni ufuklar açmakta.

Günümüzde 2 çeşit bellek tipi bulunmaktadır; elektrik bellekler ve manyetik bellekler. Elektrik bellekler yüksek hızlarda çalışmalarıyla tanınır; fakat dinçlik anlamında zayıftırlar (Örneğin; SSD diskler). Manyetik bellekler ise daha yüksek depolama alanı sunarken hız ve verimlilikten ödün vermektedir (Örneğin; standart sabit diskler). Manyeto-elektriksel bellekler ise bu iki tip belleğin güçlü özelliklerini içerisinde barındırabilecek.

Proje için yapılan testler başarılı olmuş durumda. Fakat bu teknolojinin evlerimizde kullanılabilmesi için biraz daha geliştirilmesi gerekiyor.

Yeni Microsoft Yazılımı İle Geleceği Tahmin Etmek Mümkün Olabilir

YORUMLAR