Bill Gates 5 Kitap Önerisi Yaptı: Yazın Okuyun

Bill Gates'in yaz okuma önerileri neler? Gates'in bu yaz okumanız için önerdiği 5 kitabı sizler için listeledik.

Bill Gates 5 kitap önerisi yaptı. Microsoft kurucusu ve hayırsever milyarder olarak tanınan Bill Gates, son zamanlarda aşılama ve iklim değişikliği çağrılarıyla ön plana çıkıyor. Gates'in bu yaz okumanız için önerdiği 5 kitabı sizler için listeledik.

Bill Gates’in yıllık yaz okuma listesinin 2021 için özel bir teması var: insanlık ve doğa arasındaki karmaşık ilişki.

Hayırsever milyarder tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlanan listede 5 yeni kitaba yer verildi. Gates, herkesin hayatının bir virüs tarafından altüst olmasından dolayı özellikle belirli kitapları seçtiğini söylüyor: "Ya da belki de son birkaç ayı bir iklim felaketinden kaçınmak için ne yapmamız gerektiği hakkında konuşarak geçirdiğim için (bunları seçtim)."

Bill Gates 5 Kitap Önerisi Neler?

İşte Bill Gates’in yaz okuma listesi için önerdiği beş kitap:

  • Under a White Sky: The Nature of the Future
  • A Promised Land
  • Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric
  • The Overstory
  • An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives

Bildiğiniz üzere Şubat ayında Gates, iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan ve sorunun nasıl çözüleceğine dair bir plan sunan "How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need" isimli kitabını yayınlamıştı.

Bu yılki kitaplarıyla ilgili konuşan milyarder, "Nedeni ne olursa olsun, bu yıl yaz okuma listemdeki kitapların çoğu, insanlar çevrelerindeki dünyayla çatıştığında ne olduğuna değiniyor" diye yazdı. Microsoft kurucusunun web sitesinde paylaştığı ifadelerde şunlar aktarıldı:

“Araştırmacıların insanların gezegene verdiği zararı nasıl geri almaya çalıştıklarına bir bakış, vücudunuzun sizi mikroskobik istilacılardan nasıl koruduğuna dair derin bir dalış, bir başkanın bir petrol sızıntısından kaynaklanan serpintileri ele alan anı kitabını ve bir Başkan'ın anısını (ABD Başkanı Barack Obama'nın kitabı) ekledim. Ağaçları kurtarmak için savaşan bir grup sıradan insanı anlatan roman da bulunuyor. Ayrıca Amerika’nın en büyük şirketlerinden birinin çöküşüne büyüleyici bakış sunan bir kitabım var."

Geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal kaynaklı iddialarda ortaya çıkan bir sızıntı, Bill Gates'in şirket içinden çalışanla yaşadığı ilişki sonrasında soruşturma başlatmıştı. Söz konusu iddiaya göre Bill Gates, bu soruşturmanın kararınca yönetim kurulundaki görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Yine bu iddialar doğrultusunda Bill Gates'in başka bir çalışanla ilişki yaşadığını yönetim kuruluna aktaran kişinin, şirkette çalışan başka bir mühendis olduğu belirtiliyor.

Bill Gates Kadın Çalışanlara Yönelim Gösterdi İddiası
TEKNOLOJİ

Bill Gates Kadın Çalışanlara Yönelim Gösterdi İddiası

Bill Gates'in kadın çalışanlara yönelim gösterdiği iddia edildi. New York Times ve Wall Street Journal'dan gelen bazı raporlar, hayırsever Bill Gates'in bilmediğimiz bir tarafına dikkat çekiyor.

YORUMLAR