Bill Gates Servetini Bağışlıyor

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Microsoft'un kurucularından Bill Gates servetini bağışlıyor. İşte detaylar!

Bill Gates Servetini Bağışlıyor

Teknoloji dehaları denilince ilk akla gelen isimlerden biri olmayı başaran Bill Gates, kurduğu Microsoft şirketi sayesinde milyarlarca dolarlık servete sahip oldu. 123 milyar dolarlık servetiyle halen dünyanın en zengin dördüncü insanı sıfatını taşıyan milyarder, varlığının bir bölümünü bağışlayarak "Dünyanın En Zengin İnsanları" listesinden çıkacağını söyledi. 

Ünlü teknoloji milyarderi kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı üzerinden 20 yıldan uzun bir süredir dünya genelindeki açlık gibi küresel sorunların çözülmesi için milyarlarca dolar harcadı.

Bill & Melinda Gates Vakfı Tek Başına Dünyanın En Büyük Şirketleriyle Yarışıyor!

Geçtiğimiz yıllarda Microsoft'ta bulunan hisselerini bir bir satmaya başlayan Bill Gates, asıl alanı olan teknoloji sektöründen uzaklaşarak insani sorunlara yöneldi. Ünlü teknoloji dehası pandemi döneminde yaptığı yardımlar ile öne çıkmıştı. 

Kuruluşunda 20 milyar dolar destekte bulunduğu Bill & Melinda Gates Vakfı için para toplama çalışmalarına devam eden Bill Gates, bu hafta vakfa 20 milyar dolar daha bağışta bulunacağını açıkladı. Milyarder, bugün Twitter'da vakfın şimdiye kadar aldığı bağışları paylaştı. Amerikalı ünlü yatırımcı Warren Buffet'ın da yardımlarıyla iki milyarderin 2000 yılından beri vakfa toplamda 35.7 milyar dolar bağışladığı ortaya çıktı. 

"Kaynaklarımı, acıları azaltmak ve insanların yaşamını iyileştirmek için en büyük etkiye sahip olacak şekilde topluma iade etmek zorundayım. Umarım büyük zenginliğe ve ayrıcalığa sahip konumlardaki diğer kişiler de bu harekete destek olurlar"

-Bill Gates

Bill Gates ise bağışları gösteren grafiğin altına eklediği tweet dizisinde, yakın zamanda servetini vakfa bağışlayarak "Dünyanın En Zenginleri" listesinden çıkacağını belirtti. Halihazırda 53 milyar dolar bütçeye sahip vakıf, teknoloji dehasının yardımlarıyla tek başına dünyanın en büyük şirketleriyle yarışır hale gelebilir.

Bill Gates'ten Bir Sonraki Pandemi Uyarısı Geldi
Bilim

Bill Gates'ten Bir Sonraki Pandemi Uyarısı Geldi

Bill Gates bir sonraki pandemi uyarısı ile gündemde. Bill & Melinda Gates Vakfı'nın yeni raporu, düşük ve yüksek gelirli ülkeler arasındaki aşı eşitsizliklerini "derin bir ahlaki öfke" yarattığını dile getiriyor.

YORUMLAR