Binance Türkiye Kaybolan 234 Bin Lira Açıklaması Yaptı

Binance Türkiye kaybolan 234 bin lira hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Şirket, sorunun kişiler arasında yaşandığını ve sistemle alakalı olmadığını söyledi.

Binance Türkiye kaybolan 234 bin lira

Binance Türkiye kaybolan 234 bin lira hakkında açılan davada savunma verdi. İstanbul'da S.D. isimli kişi tarafından Binance Türkiye alehine açılan davada, 234 bin liranın kaybolduğu iddia edilmişti. Binance, paranın sistem içerisinde kaybolmadığını, bir diğer kişi tarafından sistemden çıkarıldığını söyledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz aylarda Türkiye'de ofis açmıştı. Ülkemizde yasal olarak faaliyet göstermeye başlayan Binance TR, ilk davası ile karşı karşıya geldi. İstanbul'da mahkemeye başvuran S.D. Binance'da bulunan 234 bin lirasının "buharlaştığını" iddia etmişti.

İstanbul'da esnaf olan S.D. savcılığa yaptığı başvurda, tüm parasının ansızın sistemden yok olduğunu söylemişti. Başsavcılığa daha önce sunulan suç duyurusu dilekçesinde Dağlı, "14 Haziran'da, 28 bin dolara karşılık olarak 234 bin 123 liralık miktarı herhangi bir kripto para almadan, yatırım amacıyla şüpheli BN Teknoloji A.Ş. Binance Tr. üzerinden bir banka hesabına yatırdığı, 23 Haziran'da kar payı olarak 227 doların hesabına geçtiği ancak 24 Haziran'da kontrol ettiğinde hesabında paranın olmadığını fark ettiği" beyanında bulunuyor.

Dilekçesinde, şüpheli şirkete mail gönderdiğini, şirket yetkililerinin kontrolü sağlayıp geri döneceklerini bildirdikleri halde herhangi bir dönüş yapılmadığını ve dolandırıldığını fark ettiğini kaydeden Dağlı, şu ifadeleri kullandı: "Şirketin tanıtım program sistemlerini ve projelerini tanıtan, şirkete yatırımcı sağlayan diğer şüpheli M. Ç. isimli kişiyi aradım durumu izah ettim. Paramın derhal hesabıma geçmesini istedim.

Şüpheli, 'Merak etme, daha önce bu tür işlemler oldu, kurtardık, seninkini de kurtarırım' diyerek beni teskin etti. Beklediğim halde olumlu bir sonuç alamayınca suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldım. Şüpheli Ç, sonraki telefon görüşmelerinde bana, 'Paranın şüpheli şirket üzerinden hangi hesaplara aktarıldığı bilgisini vereceğini' söyledi. Buradan açıkça anlaşılıyor ki, şüpheli organize bir dolandırıcılık şebekesidir. İki şüpheli dışında başka şüphelilerin de işin içinde olduğu açıktır. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçu işlendiği için, mağduriyetimin giderilmesi adına şirket banka hesaplarına tedbir konulması ve şüpheliler hakkında dava açılmasını talep ediyorum.

Binance Türkiye Kaybolan 234 Bin Lira Açıklaması

Binance Türkiye İletişim Ekibi, İstanbul'da bir kişinin yatırdığı 234 bin liranın "buharlaştırıldığını" iddia ederek suç duyurusunda bulunması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklama yaptı. Olayın basın kuruluşlarında yankılanmasından sonra harekete geçen şirket, konuyu aydınlattı.

İlgili müşterinin şikayeti üzerine yapılan incelemede, iddiaya konu işlemin müşterinin iradesiyle kripto varlıkların üçüncü bir kişiye transfer edilmesinden kaynaklandığı ifade edilerek şunlar kaydedildi: "Habere konu olay tamamen müşteri ile kendisine gelir taahhüdünde bulunan üçüncü kişi arasında gerçekleşen bir işlemdir. Netice olarak söz konusu kripto varlıkların buharlaştığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır, her türlü hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirterek kamuoyunu saygılarımızla bilgilendiririz."

YORUMLAR