Uzay İstasyonu'ndaki Bir Astronot, Dünya'yı Gözler Önüne Seriyor (Video)

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan bir astronot, gezegenimizi balık gözü kamerasıyla gözler önüne serdi. İşte sosyal medyadan paylaştığı o video!

Uzay İstasyonu'ndaki Bir Astronot, Dünya'yı Gözler Önüne Seriyor (Video)

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir astronot, gezegenimizi baştan aşağı görebileceğimiz yörüngedeki istasyondan nadir görülen görüntüler paylaştı.

İtalyan astronot Samantha Cristoforetti tarafından çekilen video, Dünya'nın balık gözü lensi ile kaydedilmesiyle mümkün oldu. Yaklaşık 4.300 mil mesafeyi kapsayan video, Afrika Boynuzu'na ulaşmadan önce Fransa'yı, Akdeniz'deki Sardunya ve Sicilya adalarını, Nil'i ve Kızıldeniz'i geçmeden önce İrlanda'nın hemen güneyini gözler önüne seriyor.

Cristoforetti, Uzaydan Pek Çok Paylaşımda Bulunuyor

Cristoforetti, beş ay önce yörüngeye ulaşmasından bu yana uzay istasyonu faaliyetleriyle Twitter'da bir milyon takipçiye ulaştı.

Geçmişteki gönderileri, astronot olmak isteyenlere tavsiye vermenin yanı sıra, Dünya'nın muhteşem manzarasını, uzaydan bir ay tutulmasını, Güneş'in bazen istasyondaki astronotlar için nasıl batmadığını gösteren zaman atlamalarını içeriyordu. Geçtiğimiz hafta ise Cristoforetti, Dünya'da gördüğü garip bir parlamayı da paylaşmıştı.

Uluslararası Uzay İstasyonu yirmi yıldır faaliyette ve Dünya yörüngesinde yaklaşık 250 mil yükseklikte.

YORUMLAR