Bir NASA Astronotu, Starliner Uzay Aracının İçini Gösteriyor

NASA astronotu Bob Hines, geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenen Starliner uzay aracının içini gösteriyor. İşte o video!

Bir NASA Astronotu, Starliner Uzay Aracının İçini Gösteriyor

NASA astronotu Bob Hines, 20 Mayıs Cuma günü ilk kez Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlenen Boeing'in CST-100 Starliner uzay aracının içini merak eden dünyalılar için görüntüledi. Cape Canaveral'dan Perşembe günü fırlatılan uzay aracı, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürmek için amaçlanan yörüngeye ulaşamadığı 2019'daki başarısız görevin ardından ikinci mürettebatsız uçuş testinde (OFT-2) test edildi.

Hines, tamamen test edildikten sonra ABD topraklarından başlatılan görevlerde uzay istasyonuna gidip gelerek astronotları alacak olan Starliner'ın içerisinde kısa bir tura çıktı.

Starliner uzay aracının içinden alınan görüntüler, araştırmacıların uzay aracının yolculuğu sırasındaki performansı ve insan vücudu üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış sensör yüklü bir manken olan Rosie'ye de göz atmamızı sağlıyor.

Bir NASA Astronotu, Starliner Uzay Aracının İçini Gösteriyor

İnsanlar Starliner'ın Dağınıklığını Eleştirdi

Bazı insanlar uzay aracının iç kısmının NASA'nın operasyonel kapsülü SpaceX'in Crew Dragon'una kıyasla nasıl dağınık göründüğü hakkında yorumlar yaptı ancak adil olmak gerekirse görüntüler bize Starliner'ın iç kısmının tamamını göstermiyor ve tasarım hakkında daha geniş bir değerlendirme yapmayı zorlaştırıyor.

NASA, istasyona yanaşmış Starliner'ın bir fotoğrafını da yayınladı ve sistemlerinin, yörüngedeki laboratuvara düzenli bir görev sırasında olduğu gibi kapatıldığını da ekledi.

Starliner, New Mexico'ya paraşüt destekli bir inişle Dünya'ya dönmeden önce 5 ila 10 gün arasında uzay istasyonunda kalacak. NASA ve Boeing, muhtemelen bu yılın sonlarından önce Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılacak başka bir görevde uzay aracının mürettebatlı bir testini planlayıp planlamamaya karar vermeden önce uçuşun başarısını tam olarak değerlendirecekler.

YORUMLAR