Birçok Kullanıcıda iPhone Kaygısı Saptandı

iPhone Anxiety (iPhone kaygısı) adı verilen bir ruhsal rahatsızlık saptandı, Missouri Ünivertesi'nde yapılan araştırma ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.

Birçok Kullanıcıda iPhone Kaygısı Saptandı

Çoğu zaman akıllı telefonlarımızı yanımıza almadığımızda bir rahatlama yaşadığımız gerçeğini kabullensek de iPhone sahipleri için bunun geçerli olmadığı saptandı. iPhone Anxiety (iPhone kaygısı) adı verilen bir ruhsal rahatsızlık psikoloji literatüründe yerini almak üzere. 

Akıllı telefonlara olan bağımlılık gittikçe artarken, durumun iPhone sahiplerinde daha rahatsız edici boyutlara ulaştığı saptandı. Missouri Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma tüm gün boyunca iPhone'larından uzak kalan insanların bir şekilde günlük hayatlarında verimsizlik, aşırı heyecan ve endişe yaşadıklarını ortaya koyuyor. 

İPhone'dan uzak kalma korkusu artık bir fobi olarak psikolojik tanımlamalarda yerini alacak gibi görünüyor. Üniversite 40 iPhone kullanıcısı üzerinde yaptığı araştırmada deneklerin bir gün boyunca telefonlarına ulaşmalarını engelledi. Deneklerin her saat başında farklı kaygılar içine girdiğini saptayan deney tüm akıllı cihaz sahiplerine de uyarlanabilir ancak yapılan bir karşılaştırma iPhone sahiplerinin bu konuda son derece hassas olduklarını ortaya koyuyor. 

Deney sırasında iPhone'u yanlarında olan ve olmayan denekler ayrı odalarda tutularak bir bulmaca çözmeleri istendi. iPhone’ları yanlarında olanlar telefonlarını masaya bırakarak son derece rahat bir şekilde bulmacayı tamamlarken, öte yandan akıllı cihazları ellerinden alınan denekler son derece güç zamanlar geçirdiler ve bulmacaya adapte olmaları bile dakikalar aldı. Çoğunun bulmacayı tamamlayamadığı da gözlemlendi. 

Bu noktadan itibaren çalışmalar neden iPhone'ların bu kadar bağımlılık yarattığı hakkında devam edecek. 

iPhone 6 ve iPhone 5S Karşılaştırması

iPhone Bağımlılığı Azaldı

iPhone 5 En Hızlı Satan iPhone Oldu

iPhone Müşteri Memnuniyeti Düşüyor

YORUMLAR